Σάββατο 1 Γενάρη 2005 - Κυριακή 2 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με ταξική ορμή και τη νέα χρονιά

Η πλούσια αγωνιστική παρακαταθήκη της χρονιάς που πέρασε, βάζει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπροστά σε νέα αυξημένα καθήκοντα για το 2005. Τα ταξικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες βρέθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα στην πρωτοπορία των συνδικαλιστικών, εργατικών και αντιιμπεριαλιστικών αγώνων, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την αλλαγή της κυβερνητικής σκυτάλης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, χωρίς ωστόσο να αλλάξει στο ελάχιστο η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα από το ενιαίο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Το ΠΑΜΕ ρίχνεται από σήμερα κι όλας στη μάχη να βρει συνέχεια και στη νέα χρονιά η πλούσια δράση των ταξικών δυνάμεων, κόντρα στις λογικές του «ευρωμονόδρομου» και τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Το 2005 μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ορόσημο στην ένταση της ταξικής αντεπίθεσης και να ανοίξει το δρόμο για πιο ριζοσπαστικές αλλαγές προς το συμφέρον της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Τα πρώτα αγωνιστικά μηνύματα του 2005 έρχονται σήμερα από τέσσερις εκπροσώπους των ταξικών συνδικάτων που σημάδεψαν με τη δράση τους το χρόνο που έφυγε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ