Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ - ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΤΑΞΙ
Πρωτοχρονιάτικη καταιγίδα ανατιμήσεων

Η κυβέρνηση με τις προκλητικές της αποφάσεις ενισχύει τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος

«Καταιγίδα» αυξήσεων ενέκρινε η κυβέρνηση και ισχύουν από την πρώτη κιόλας μέρα του 2005. Οι ανατιμήσεις αφορούν τα τιμολόγια του ΟΤΕ, τα εισιτήρια των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ και τα κόμιστρα ταξί.

Η ομοβροντία των αυξήσεων αρχίζει με τα τηλεφωνικά τέλη, που αυξάνονται από σήμερα κατά 8,7%, ενώ από αύριο αυξάνονται κατά 7% οι τιμές στα εισιτήρια των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, συμπεριλαμβανομένων και των ΚΤΕΛ Αττικής, ενώ και για τα κόμιστρα των ταξί η κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει αύξηση γύρω στο 10%.

Την απόφαση για τις «τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ υπέγραψε παραμονές Χριστουγέννων ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάη του 2003 η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε αύξηση 5% στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ, ενώ τον περασμένο Αύγουστο ακρίβυναν μέχρι και ένα ευρώ τα εισιτήρια των υπεραστικών ΚΤΕΛ που διέρχονται από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, ως επακόλουθο των «τσουχτερών» διοδίων που κλήθηκαν να καταβάλλουν οι λεωφορειούχοι.

Οσον αφορά στα τιμολόγια του ΟΤΕ, η διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ενέκρινε χτες την αύξηση 8,7% που είχε ζητήσει ο ΟΤΕ στο πάγιο μηνιαίο τέλος και έτσι από σήμερα ισχύει το πρωτοχρονιάτικο χαράτσι στα τηλεφωνικά τέλη.

Σημειώνεται ότι για τον ΟΤΕ η επιβολή απαράδεκτων και αυθαίρετων αυξήσεων είναι πάγια πολιτική τα τελευταία χρόνια. Μια πολιτική που στόχο έχει να ικανοποιήσει τους όρους της ιδιωτικοποίησης και της πολιτικής παροχής κερδών προς τους κατόχους των μετοχών της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι την ίδια εποχή ο ΟΤΕ είχε επιβάλει αύξηση 3,8% στο πάγιο μηνιαίο τέλος.

Τα χαράτσια που επιβάλλει κάθε χρόνο ο ΟΤΕ σε όλους ανεξάρτητα τους συνδρομητές, ουσιαστικά, είναι ένας έμμεσος τρόπος για να πριμοδοτούνται οι ιδιωτικές τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, οι οποίες χρησιμοποιούν με φτηνά - εξευτελιστικά τιμολόγια τα δίκτυα και τις υποδομές του ΟΤΕ. Στην ουσία, δηλαδή, ο ΟΤΕ για να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων που έχει παρέχοντας στους ανταγωνιστές του υπηρεσίες σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, επιβάλλει αλλεπάλληλα χαράτσια στα πάγια τέλη, αυξάνοντας έτσι το κόστος που καταβάλλουν τα μέσα νοικοκυριά για την τηλεφωνική τους εξυπηρέτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ