Τετάρτη 12 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικοθεατρικά δρώμενα

Μέχρι τις 23/1 θα παίζεται ο «Γαλάζιος Δούναβης» του Στράους, από το Θέατρο Μαριονέτας Schoenbrunn, στο «Κορονέτ». Το πασίγνωστο έργο δίνει την ευκαιρία να μάθουμε τη ζωή του συνθέτη. Πρόκειται για διασκευή σχετικά με τη ζωή του Στράους, με πρωταγωνιστές ξύλινους ήρωες που ζωντανεύουν επί σκηνής. Οπως οι μαριονέτες έτσι και η ζωή του Στράους είναι βαθιά συνδεδεμένη με τη Βιέννη. Μέσα από το «Γαλάζιο Δούναβη» ακούμε τον ίδιο τον Στράους να διηγείται τη ζωή και τη σχέση του με τη Βιέννη. «... η αγαπημένη μου Βιέννη, στη γη της οποίας είναι βαθιά ριζωμένη όλη μου η δύναμη, στον αέρα της οποίας αρμενίζανε οι μελωδίες που πότισαν την καρδιά μου και οδήγησαν το χέρι μου να γράψει» (1894).

Το Θέατρο Μαριονέτας Schoenbrunn, με 11 χρόνια παρουσίας στο χώρο, από πέρυσι κέρδισε το ελληνικό κοινό με το «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ. Γλύπτης μαριονετών: Sepp Rems. Κατασκευαστής: Werner Heirzer. Χορογράφος: Leonard Salaz. Κοστούμια: Christine Heirzer. Κατασκευαστές σκηνής: Josef Gaisbauer, Ludwig Herndibauer. Κουκλοπαίχτες: Christine Heirzer, Werner Heirzer, Helmut Muehlbacher, Markus Maurer.

  • Η εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων» σε συνεργασία με την Ορχήστρα των Χρωμάτων θα ανεβάσουν την όπερα-παρωδία του Χαράλαμπου Γωγιού «Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος», σε κείμενο Γιάννη Φίλια. Το έργο θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Ροές» (Ιάκχου 16, Γκάζι), στις 16, 18, 20, 21, 23, 25, 27 Φλεβάρη. Η όπερα «Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος» αποτελεί αντιστροφή του γνωστού παραμυθιού, με στόχο το ενήλικο κοινό. Ο βασικός άξονας του έργου είναι η δυσκολία του σύγχρονου άνδρα να συμβιβάσει τη συμπεριφορά του με τα ανδρικά πρότυπα που προβάλλουν η παράδοση, η εποχή, και οι προσδοκίες των γυναικών. Σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, σκηνικά - κοστούμια Κωνσταντίνου Ζαμάνη, μουσική διδασκαλία Χαράλαμπου Γωγιού. Μουσικούς της Ορχήστρας των Χρωμάτων θα διευθύνει ο μαέστρος Βασίλης Χριστόπουλος. Την Κοκκινοσκουφίτσα υποδύεται η Διαλεκτή Καμπάκου, το ρόλο του καλού, ευαίσθητου και οπερόφιλου Λύκου θα τραγουδήσει ο Βαγγέλης Μανιάτης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ