Τετάρτη 12 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Παραμένουν τα αυθαίρετα

Ο χώρος όπου ο Μ. Κυριακού έχει καταπατήσει από το Πεδίον του Αρεως για να χτίσει αυθαίρετες κατασκευές
Ο χώρος όπου ο Μ. Κυριακού έχει καταπατήσει από το Πεδίον του Αρεως για να χτίσει αυθαίρετες κατασκευές
Νέα αναβολή πήρε η διοίκηση του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου (ΠΓΣ) - που ανήκει στον μεγαλοεπιχειρηματία και καναλάρχη Μ. Κυριακού - για τις αυθαίρετες κατασκευές εντός του Πεδίου του Αρεως, στη χτεσινή συνεδρίαση του Δ' Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πρόσχημα για τη νέα αυτή αναβολή, η τρίτη κατά σειρά, ήταν ο ισχυρισμός του συνηγόρου υπεράσπισης, ότι δύναται - σύμφωνα με το νόμο 2947/01 - οι εγκαταστάσεις αυτές να νομιμοποιηθούν, εφόσον χρησιμοποιήθηκαν ως προπονητήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με το σκεπτικό αυτό, η πρόεδρος πρότεινε, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, την αναβολή της υπόθεσης μέχρι να προσκομιστούν οι αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της δίκης, ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 10 Ιούνη του 2005. Να σημειώσουμε ότι στις 27 Σεπτέμβρη 2005, το αδίκημα παραγράφεται, αφού θα έχει περάσει μια πενταετία, από τότε που άρχισαν οι δικαστικές διαδικασίες, τις οποίες κίνησε η Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων. Υπενθυμίζεται ότι η πολεοδομία είχε καταθέσει πέντε πρωτόκολλα, με τα οποία αν και διαπίστωνε ότι υπήρχαν αυθαίρετες κατασκευές, εντούτοις, ουδέποτε προχώρησε στην κατεδάφιση αυτών.

Το ερώτημα, βέβαια είναι, για ποιο λόγο δόθηκε η αναβολή, αφού ακόμη και η κατηγορουμένη πλευρά παραδέχτηκε πως πρόκειται για παράνομες κατασκευές - άσχετα αν πρόκειται να νομιμοποιηθούν ή όχι.

Αντιδράσεις φορέων στη νέα αναβολή

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Γερ. Σκλαβούνου, μάρτυρα κατηγορίας και μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων και Κινήσεων για τους Ελεύθερους Χώρους, ο οποίος με δήλωσή του στο «Ρ», τόνισε: «Ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου. Το δικαστήριο δεν εκδίκασε παράνομες ενέργειες, με το σκεπτικό ότι θα νομιμοποιηθούν αργότερα με ένα νόμο που έγινε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι όμως τώρα έχουν τελειώσει».

Από την πλευρά της η Β. Καραγιάννη, επίσης μάρτυρας κατηγορίας και μέλος Επιτροπής Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Αρεως τόνισε πως «βρισκόμαστε όχι απλά στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία, αλλά μπροστά σε χειρότερα τετελεσμένα γεγονότα και ήδη ειλημμένες αποφάσεις, προς όφελος του μεγαλοεπιχειρηματία Κυριακού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μακριά από τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών της περιοχής (2020-07-18 00:00:00.0)
Νέος κύκλος για αυθαίρετα - χαράτσια (2013-09-03 00:00:00.0)
Μετέτρεψαν το σωματείο... σε μαγαζί για το κέρδος (2010-07-13 00:00:00.0)
Αλλαγές για την «πράσινη» κερδοφορία του κεφαλαίου (2009-03-20 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση καθιερώνει το «νόμο της ζούγκλας»! (2003-02-28 00:00:00.0)
Νέος οικιστικός νόμος επιβράβευσης της αυθαιρεσίας! (1997-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ