Τετάρτη 12 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΕ
Διακηρύξεις στήριξης της εμπορευματοποίησης

Κόντρες εξουσίας και συμφερόντων, έντονη παρασκηνιακή δραστηριότητα και μπόλικες μεγαλοστομίες (με ευσεβή στόχο να λειτουργήσουν ως άλλοθι και να καλυφθεί η αλήθεια) είναι τα χαρακτηριστικά των επικείμενων διεργασιών ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στην ΕΠΑΕ την Παρασκευή. Τη θέση διεκδικούν ο νυν πρόεδρος Θ. Κανελλόπουλος (υποστηριζόμενος από τον Ολυμπιακό και τους ακολούθους του), ο Αλ. Λυκουρέζος (στηρίζεται από τον Παναθηναϊκό, τους ακολούθους του και τη ΝΔ) και ο Δ. Κούκης («αντάρτης» της ΝΔ, εκλεκτός του Θ. Μητρόπουλου και των πιστών του).

Απαντες - όπως και οι υποστηρικτές τους - πιστοί στο σύστημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, απλώς ευαγγελίζονται άλλο ήθος, ύφος και ύπαρξη νέων προτάσεων, που θα φέρουν «εξυγίανση και εκσυγχρονισμό». Τα παραπάνω συνοδεύονται και από τα γνωστά «πιασάρικα κλισέ» (ισονομία, το καλό του αθλήματος, υπεράνω όλων κλπ.). Τι σημαίνουν αυτά, στην πραγματικότητα; Δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Αφ' ενός, τον εξωραϊσμό του «προϊόντος», ώστε να πουληθεί καλύτερα και, αφ' ετέρου, μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση. Αρα κέρδη γι' αυτούς που εκμεταλλεύονται το άθλημα.

Ο Αλ. Λυκουρέζος, σε συνέντευξη Τύπου, δεν «κρύφτηκε». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η ΕΠΑΕ πρέπει να μετατραπεί σε πραγματικό συνδικαλιστικό όργανο των ομάδων (σ.σ. για την ακρίβεια των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών, δηλαδή των μετόχων τους), ακολουθώντας τις σύγχρονες και καταξιωμένες αρχές του καθαρά εμπορικού μάνατζμεντ και μάρκετινγκ...». Και δεσμεύτηκε για «πλήρη οικονομική αυτοτέλεια των ομάδων και απαλλαγή τους από το βραχνά των χρεών που τις ταλανίζουν, ιδιαίτερα με την εισαγωγή και αξιοποίηση του ποδοσφαιρικού στοιχήματος»... Επικουρικά υποσχέθηκε τήρηση ίσων αποστάσεων και σύγκρουση, αν χρειαστεί, για το καλό του ποδοσφαίρου.

Από την πλευρά του ο Δ. Κούκης, σε γραπτή του δήλωση, προσχωρεί στις πανθομολογούμενες διαπιστώσεις για την πραγματικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και εστιάζει σε ένα άλλο σημείο. Τη διαμάχη Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για την εξουσία (εντός και εκτός γηπέδων) και το ρόλο κομπάρσου των υπολοίπων. Και καλεί το «κοκκινοπράσινο» δίδυμο και τον Γ. Ορφανό να συναποφασίσουν και να γνωστοποιήσουν ποιος από τους τρεις αποτελεί κοινά αποδεκτό πρόσωπο, ώστε στις εκλογές να υπάρξει (τελικά) ένας υποψήφιος. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον υφυπουργό και ήταν αρνητική. Οπως υποστήριξε δεν αναμειγνύεται στις εκλογές της λίγκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ