Τετάρτη 12 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΗΝ Ν.ΣΜΥΡΝΗ
Κατηγορίες και στις δύο ΠΑΕ

Γνωστοποίησε χθες το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΑΕ, μετά από πολύωρη συνεδρίαση, το κατηγορητήριο για τις δύο ΠΑΕ Πανιώνιος και Ολυμπιακός, μετά τα έκτροπα που έλαβαν χώρα την Κυριακή, εντός και εκτός γηπέδου της Ν. Σμύρνης, στον αγώνα που τελικά δεν έγινε. Οι δύο ΠΑΕ απειλούνται με μηδενισμό στο συγκεκριμένο αγώνα ή και αφαίρεση βαθμών, τουλάχιστον τρεις αγωνιστικές χωρίς φιλάθλους και τουλάχιστον 50.000 ευρώ πρόστιμο βάσει των κειμένων διάταξεων του κανονισμού αγώνων ποδοσφαίρου και του αθλητικού νόμου. Ανάλογης ισχύος συνέπειες θα έχει και το μέλος του κυανέρυθρου Δ.Σ., Αχ. Μπέος.

Στους γηπεδούχους προσάπτεται ελλιπής φύλαξη, μη σωστή διάθεση εισιτηρίων και φυσικά τα επεισόδια των οπαδών τους. Επίσης προπηλακισμός παιχτών του Ολυμπιακού. Στους φιλοξενούμενους προσπάθεια μερίδας οπαδών τους, χωρίς εισιτήρια, να μπουν στο γήπεδο, συμπλοκές με αστυνομικούς και "αντιπάλους" οπαδούς. Φυσικά αμφότεροι κατηγορούνται για τραυματισμούς και υλικές φθορές. Στον Αχ. Μπέο καταλογίζει ανάρμοστη συμπεριφορά και ακόμα πιο ανάρμοστες φράσεις. Πάντως ο αθλητικός δικαστής αναγνωρίζει και ελλιπή αστυνόμευση, σε κάποιες περιπτώσεις.

Το κατηγορητήριο, καταλήγει πως «οι σοβαρότατοι τραυματισμοί αορίστου αριθμού προσώπων, οι υλικές ζημίες και τα εν γένει επεισόδια προκλήθηκαν από οπαδούς αμφοτέρων των ομάδων και θεμελιώνει την κατά νόμο συνευθύνη αμφοτέρων των δύο πρώτων εγκαλουμένων νομικών προσώπων» (σσ ΠΑΕ).

  • Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, συναντήθηκε με τον υφυπουργό, Γ. Ορφανό, όπου συζητήθηκε το θέμα της βίας και πιο συγκεκριμένα τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη. Ο υφυπουργός στις δηλώσεις του είχε προϊδεάσει για όσα ακολούθησαν, αναφέροντας πως όποιος έχει εμπλακεί - με όποιο τρόπο - θα κάτσει στο σκαμνί. Ακόμα γνωστοποίησε ότι ήδη στις αρχές βρίσκονται οι εικόνες συμμετεχόντων στα έκτροπα και αναζητούνται για να λογοδοτήσουν. Και "φωτογράφισε", ως συνυπεύθυνες για την πραγματικότητα, τις διοικήσεις ΕΠΟ, ΕΠΑΕ λέγοντας ότι τις διατάξεις του νόμου δεν τις εφαρμόζουν οι επικεφαλής του ποδοσφαίρου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ