Τετάρτη 12 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΑΚ ΔΕΕ
Να αναλάβει πρωτοβουλίες η βάση των εκπαιδευτικών

Στις τοπικές ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απευθύνεται η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, καλώντας τους να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες καταγγελίας του προσχηματικού «εθνικού διαλόγου» και διεκδίκησης Παιδείας των πραγματικών σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Χτες, η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ απέρριψε την πρόταση που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ να καταγγείλει και να μη συμμετάσχει η Ομοσπονδία στο διάλογο που ξεκινά με τη συνεδρίαση του ΕΣΥΠ την Παρασκευή 21 Γενάρη. Παράλληλα, είχε προτείνει την κήρυξη απεργίας και πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για εκείνη την ημέρα. Η πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε να συμμετάσχει στο «διάλογο» ο οποίος στόχο έχει να εξασφαλιστεί συναίνεση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, συζητώντας για τη διαμόρφωση εισήγησης προς τις γενικές συνελεύσεις, σχεδιάζει την πραγματοποίηση κινητοποίησης στα τέλη Φλεβάρη ή αρχές Μάρτη με κεντρικό το αίτημα για καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, σχολιάζοντας τα παραπάνω σημειώνει ότι πρόκειται για προσπάθεια από την πλευρά της πλειοψηφίας να «εξαργυρώσει» τη συμμετοχή της στο διάλογο, λέγοντας ότι «έχει φτάσει στον πάτο του εκφυλισμού». Τονίζει επίσης ότι η διέξοδος βρίσκεται στην άμεση σύγκληση των γενικών συνελεύσεων με πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης σε ταξική κατεύθυνση.

Το ζήτημα της συμμετοχής στον «εθνικό διάλογο» συζητά σήμερα και το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Κατά τη χτεσινή συνεδρίασή του για τον καθορισμό του προγράμματος δράσης του κλάδου καθώς προγραμματίζονται γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων μέχρι τις 4 Φλεβάρη, ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ κάλεσε να ληφθούν υπόψη τα νέα δεδομένα μετά τον καθορισμό ημερομηνίας συνεδρίασης του ΕΣΥΠ και να προκηρυχτεί απεργία και κινητοποίηση για εκείνη την ημέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ