Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΑΦΕΙΑ ΗΛΙΑΔΗ»
Λυτοί και δεμένοι να τσακίσουν τους εργάτες

Παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης από την εργοδοσία, οι εργαζόμενοι έκλεισαν την πύλη του εργοστασίου και εμπόδισαν την είσοδο απεργοσπαστών

  • Ενα από τα τσιράκια της εργοδοσίας επιτέθηκε εναντίον τους με το αυτοκίνητο που οδηγούσε και χτύπησε εργαζόμενο. Αν και τραυματίας ο εργάτης επέστρεψε στο χώρο της περιφρούρησης.

Από τα χαράματα φρουρά στην πύλη του εργοστασίου
Από τα χαράματα φρουρά στην πύλη του εργοστασίου
ΚΙΛΚΙΣ (Της απεσταλμένης μας Αννας ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ).--

Κόντρα στην απόφαση των εργαζομένων στα Βαφεία Κιλκίς του Ομίλου Ηλιάδη να υπερασπιστούν αγωνιστικά τη δουλιά τους και να διεκδικήσουν μέχρι ευρώ τα δουλεμένα, αλλά απλήρωτα μεροκάματά τους, στέκονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι πολιτευτές των οποίων προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδυναμώσουν τον αγώνα των εργατών.

Χτες το πρωί, μαζικά οι εργαζόμενοι έκαναν δυναμική παρέμβαση, έκλεισαν την πύλη και εμπόδισαν την εργοδοσία να βάλει μέσα απεργοσπάστες, για να δουλέψει χωρίς άδεια το εργοστάσιο που υπενοικιάστηκε σε άλλη εταιρία του Ομίλου, τα Πλεκτήρια Πιερίας.

Ενα από τα τσιράκια της εργοδοσίας, ονόματι Σίνας, επιτέθηκε εναντίον των εργατών με το αυτοκίνητο που οδηγούσε και χτύπησε τον Νίκο Κιτσονίδη. Ο χτυπημένος εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε σοβαρή κάκωση στο αριστερό του γόνατο. Αμέσως μόλις του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, επέστρεψε στο χώρο, με μπαταρισμένο γόνατο, αποφασισμένος όμως να μη σκύψει το κεφάλι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και στεκόμενος στο πλάι των συναδέλφων του να συνεχίσει τον αγώνα.

Αυτή η απόφαση των εργαζομένων φαίνεται πως τρομάζει τους αδελφούς Ηλιάδη και όσους τους στηρίζουν. Γι' αυτό, λυτοί και δεμένοι, συνδικαλιστές και άλλοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έπεσαν πάνω στους εργάτες που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, γιατί λέει, τόλμησαν να σταθούν στην πύλη του εργοστασίου. Τη δουλιά ανέλαβε να ολοκληρώσει ο δικηγόρος Γιάννης Αθανασιάδης που τρομοκρατούσε τους εργάτες, λέγοντας πως αυτό που έπραξαν είναι παράνομο, είναι αλητεία και υπονομεύει τη δουλιά που κάνει ο ίδιος για τα δικά τους συμφέροντα. Σημειώνουμε πως ο Γ. Αθανασιάδης ανέλαβε την υπόθεση καθ' υπόδειξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη.

Μέρες τώρα, όμως, δουλεύεται το παραμύθι. Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ βάζουν εμπόδια στην οποιαδήποτε πρόθεση των εργαζομένων να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Είναι οι ίδιοι που, με επικεφαλής τον ΔΑΚίτη πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Δ. Βουλγαράκη, καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για κήρυξη 24ωρης απεργίας στη Βιομηχανική Ζώνη.

Είναι οι ίδιοι που αποκαλούν «ξένα σώματα» τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ που καθημερινά βρίσκονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών, στηρίζοντας τον αγώνα τους. Είναι οι ίδιοι που παλεύουν να πείσουν τους εργάτες να αποδεχτούν ως μη αναστρέψιμο το γεγονός ότι αυτοί θα πεταχτούν στο δρόμο και το εργοστάσιο θα συνεχίσει να δουλεύει με άλλο προσωπικό και άλλη ονομασία. Είναι οι ίδιοι που επιδιώκουν να πείσουν τους εργαζόμενους να τα μαζεύουν και να φεύγουν από το μετερίζι αγώνα που έχουν στήσει και να αντιμετωπίσουν δικαστικά την εργοδοσία. Γιατί ξέρουν ότι στο άλλο πεδίο, το πεδίο της δράσης και του αγώνα, οι εργάτες είναι οι δυνατοί.

Ολοι αυτοί που σαλπίζουν τη συναίνεση, προσπαθούν να υπονομεύσουν τον αγώνα των εργαζομένων στα Βαφεία Κιλκίς γιατί θέλουν να σβήσει το μέτωπο αντίστασης. Γνωρίζουν πως πολύ σύντομα θα αρχίσουν να σκάνε οι «βόμβες» από τις απολύσεις και τα λουκέτα και σε άλλες επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Ζώνης και θέλουν να σιγήσει κάθε φωνή αγωνιστική, κάθε φωνή που θα αμφισβητεί την πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία, δηλαδή την πολιτική που υπηρετούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ