Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Οχι στο στημένο διάλογο»

Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες οι ταξικές δυνάμεις στους εκπαιδευτικούς δίνουν την απάντησή τους

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να γυρίσουν την πλάτη στο στημένο διάλογο και να ακολουθήσουν την αγωνιστική διέξοδο από τα πραγματικά προβλήματα της Παιδείας απευθύνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ. Μετά την απόρριψη από τις πλειοψηφίες στις ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ της πρότασης της παράταξης για 24ωρη απεργία στις 21 Γενάρη και τις αποφάσεις τους να συμμετάσχουν στο διάλογο, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ απευθύνεται στις ΕΛΜΕ και τους Διδασκαλικούς Συλλόγους, καλώντας τους να προχωρήσουν σε κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ σημειώνει ότι ο περίφημος διάλογος δίνει άλλοθι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και αναφέρεται στις ευθύνες των πλειοψηφιών στα συνδικάτα και τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ που συμφώνησαν σε αυτόν. «Διάλογος μεν, αλλά η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της, δηλαδή λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ με επιχειρηματικά κριτήρια, διατήρηση του διπλού επιλεκτικού δικτύου σε νέα έκδοση, ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας στην εκπαίδευση και τη σύνδεσή της με την αγορά, νέοι φραγμοί με καθιέρωση εξετάσεων, από τράπεζα θεμάτων σε πανελλαδική κλίμακα, από την Ε΄ Δημοτικού», σημειώνει. Τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για έναν ακόμη διάλογο που τους όρους και το πλαίσιο το έχει θέσει η κυβέρνηση, χωρίς κινηματικό υπόβαθρο, μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας».

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ σημειώνει ότι η διέξοδος βρίσκεται στην ταξική συσπείρωση, στην ανάπτυξη του ταξικού πόλου σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος, στη μαζική - ενεργό συμμετοχή, στις ΓΣ, στις αποφάσεις. Με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην εκπαίδευση να παίρνουν αγωνιστική πρωτοβουλία για ανάπτυξη αγώνων και κοινής δράσης από τα κάτω, με άμεση σύγκληση των ΓΣ για επαναπροσδιορισμό του πλαισίου, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και της δράσης σε ταξική κατεύθυνση, σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, το μονόδρομο της ΟΝΕ και κόντρα στη γραμμή της συναίνεσης, του συμβιβασμού και του καιροσκοπισμού των πλειοψηφιών ΔΟΕ - ΟΛΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πορευόμαστε στο δρόμο της αντεπίθεσης» (2007-05-08 00:00:00.0)
Να πάρουν οι εκπαιδευτικοί την υπόθεση στα χέρια τους (2007-03-02 00:00:00.0)
Κλιμάκωση του αγώνα, « όχι» στο διάλογο - απάτη (2005-02-03 00:00:00.0)
Το βάρος στην επιτυχία των γενικών συνελεύσεων (2003-09-20 00:00:00.0)
Διεκδικητικό πρόγραμμα κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες (2001-09-05 00:00:00.0)
«Οχι» στις αυταπάτες (2000-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ