Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Εντείνουν τις αγωνιστικές διεργασίες

Σε συλλαλητήρια, σε κάθε πόλη καλούν τους φοιτητές και σπουδαστές την Παρασκευή 21 του Γενάρη (μέρα που αρχίζει ο διάλογος-απάτη) τα Πανελλαδικά Συντονιστικά φοιτητών και σπουδαστών. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού για το συλλαλητήριο είναι στις 11 το πρωί στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού μετά από αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων είναι στις 12 μ. στο άγαλμα Βενιζέλου. Σημειώνουμε ότι στη ΦΕΑΠΘ (δευτεροβάθμιο όργανο των φοιτητών) εξαιτίας της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ δεν πάρθηκε απόφαση για κινητοποίηση.

Κινητοποιήσεις προετοιμασίας

Μέχρι την 21η του Γενάρη, έχουν προγραμματίσει άλλες μικρότερες κινητοποιήσεις. Σήμερα: Στη Θεσσαλονίκη στη 1 μ.μ. στα γρασίδια της Φιλοσοφικής πραγματοποιείται συναυλία. Στην Ξάνθη επίσης συναυλία στη 1.30 μ.μ. έξω από τη Λέσχη, στην Κομοτηνή εκδήλωση στη 1.30 μ.μ. στη Λέσχη.

Αύριο, Παρασκευή: Τα Πανελλαδικά Συντονιστικά φοιτητών και σπουδαστών πραγματοποιούν συναυλία, στη 1 το μεσημέρι, στην Αθήνα, ενώ νωρίτερα, στις 12.30, το Συντονιστικό των σπουδαστών έχει προγραμματίσει συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας.

Στα Γιάννενα στις 11 π.μ. διαμαρτυρία ενάντια στην επιχειρηματική λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Στην Ξάνθη στις 12 μ. παράσταση διαμαρτυρίας στην Πολυτεχνική Σχολή, στην Κομοτηνή διαδήλωση στις 2 μ.μ. στο εμπορικό κέντρο, στην Αλεξανδρούπολη στη 1 μ.μ. εκδήλωση στο προαύλιο της Παιδαγωγικής.

Θεσσαλονίκη: Δυναμικό ΟΧΙ στη συναίνεση

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χτες το πρωί φοιτητές που συσπειρώνονται στην Πανσπουδαστική ΚΣ, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια αντιπροσωπεία των φοιτητών διαμαρτυρήθηκε στη Σύγκλητο για το πολιτικό περιεχόμενο της πρότασης των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ που καταθέτουν για συζήτηση στον «εθνικό» διάλογο-απάτη και που κινείται στη βάση των αποφάσεων των Μπολόνιας-Πράγας-Βερολίνου και στη λογική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η Πανσπουδαστική ΚΣ ζήτησε να αποσυρθεί η πρόταση και διαχώρισε τη θέση της υπογραμμίζοντας πως είναι κάθετα αντίθετη με τη συμμετοχή των φορέων της Παιδείας στο διάλογο-απάτη. Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Αντωνόπουλος, ισχυρίστηκε ότι οι πρυτανικές αρχές είναι αντίθετες με την όποια υποβάθμιση των πτυχίων, πράγμα που πυροδότησε αντιδράσεις στους φοιτητές.

Στον αγώνα οι μαθητές

Αγωνιστικά αποφασίζουν και οι μαθητές. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ), εκφράζοντας την αντίθεσή του στο διάλογο-απάτη, καλεί όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 21 του Γενάρη, διεκδικώντας ενιαίο, δωδεκάχρονο και υποχρεωτικό σχολείο.

Ηδη αρκετά σχολεία, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να διαμορφωθεί από διευθυντές σχολείων, έχουν αγκαλιάσει το ψήφισμα του Συντονιστικού και έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση και στην προσυγκέντρωση, που θα γίνει στα Προπύλαια, στις 11 το πρωί.

Αντίστοιχες αποφάσεις για κινητοποιήσεις παίρνουν οι μαθητές σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κομοτηνή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ