Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΕ
Εκλογές μέχρι 25 Αυγούστου

Ούτε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης δε δέχτηκε να λειτουργήσει ως «σωσίβιο» σε όσους ήθελαν, εντελώς αντιδημοκρατικά, να μεταθέσουν τις εκλογές στο ΤΕΕ για το ...Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, με χτεσινή επιστολή που έστειλε στο ΤΕΕ, αρνήθηκε να δώσει νέα αναβολή στην ημερομηνία των εκλογών, πέραν της 25ης Αυγούστου - δηλαδή πέντε μήνες μετά την αρχική ημερομηνία προκήρυξής τους, που ήταν η 25η Μάρτη - όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Οπως αναφέρει στην επιστολή του ο υπουργός, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ «οφείλει μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα να καθορίσει την ημερομηνία των εκλογών, γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει πέραν της 25ης Αυγούστου καμία νέα μετάθεση γιατί αυτή προϋποθέτει νομοθετική ρύθμιση, την οποία το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν πρόκειται να προωθήσει».

Μετά την άρνηση του υπουργού, η ΔΕ του ΤΕΕ είναι υποχρεωμένη να καθορίσει νέα ημερομηνία των εκλογών μέχρι τις 25 Αυγούστου, δηλαδή μέσα στο κατακαλόκαιρο, ή να διεξαχθούν στις 25 Ιούνη, δηλαδή την ημερομηνία που είχε καθοριστεί μετά την πρώτη αναβολή, ώστε να λήξει επιτέλους αυτό το κακόγουστο σίριαλ των αλλεπάλληλων μεταθέσεων. Η συνεδρίαση της ΔΕ του ΤΕΕ πρόκειται να γίνει σήμερα στις 11 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ