Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
Φαρσοκωμωδία η ανάθεση

Την παράδοση του έργου σε ιταλική εταιρία κατήγγειλε χτες στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη

Το θέμα του αποκλεισμού της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας από την αεροδιακομιδή των ασθενών του ΕΚΑΒ όχι μόνο δεν μπορεί στενά να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια των «κανόνων» των διαγωνισμών που διενεργήθηκαν, αφού είναι θέμα με ιδιαίτερη εθνική σημασία, αλλά ταυτοχρόνως αποτελεί και υπόθεση για εισαγγελέα.

Τα παραπάνω επισήμανε χτες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Ερώτησης της προς το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. Από την πλευρά της κυβέρνησης, η υφυπουργός Υγείας Χριστίνα Σπυράκη αρκέστηκε να απαντήσει με τα ισχύοντα για τις αναθέσεις έργων του δημόσιου. Συγκεκριμένα η Χριστίνα Σπυράκη, υποστήριξε σχετικά με τη δυνατότητα παράδοσης του έργου στην Ολυμπιακή Αεροπλοία ότι «αδυνατώ να φανταστώ τι μέτρα θα μπορούσαν να ήταν αυτά σε αυτό το στάδιο», αφού «έχει περατωθεί ένας νόμιμος διαγωνισμός», ενώ «δεν έχουν υποβληθεί ενστάσεις». Πρόσθεσε ότι «ο μόνος τρόπος είναι η απευθείας ανάθεση. Είναι μια πάγια θέση να αποφεύγονται οι απευθείας αναθέσεις», τονίζοντας παράλληλα πως «δεν είναι δυνατόν να αποκλειστούν εταιρίες που δεν είναι ελληνικές».

«Πολύ φοβούμαι πως δε γνωρίζετε ότι η δεύτερη των εταιριών κατέθεσε ένσταση», σημείωσε στην αρχή της παρέμβασής της η Λιάνα Κανέλλη, σημειώνοντας ότι «το θέμα της αεροδιακομιδης ασθενών δεν είναι υπόθεση με τη στενή έννοια ενός διαγωνισμού». Χαρακτήρισε τον πρώτο διαγωνισμό που διενεργήθηκε «φαρσοκωμωδία», αφού η ΟΑ αποκλείστηκε «γιατί δεν κατέθεσε το πρωτότυπο της φορολογικής της ενημερότητας», ενώ «τα έγγραφα που έλειπαν βρέθηκαν σε σπίτια μελών του ΔΣ του ΕΚΑΒ». Αναφερόμενη στην ουσία του προβλήματος η Λιάνα Κανέλλη τόνισε ότι με την εξέλιξη που έχουν πάρει τα πράγματα, με την παράδοση του έργου σε ιταλική εταιρία «οι Ιταλοί θα χρησιμοποιούν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα που αγοράσαμε από τους ίδιους», αφού «θα έχουν τη συντήρηση και τη λειτουργία τους». Κατέληξε λέγοντας ότι «θεωρώ την υπόθεση επιπέδου εισαγγελέα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπερασπίστηκε τις διακομιδές - «ντελίβερι» (2006-11-21 00:00:00.0)
ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ Φτάνει πια! (2003-02-12 00:00:00.0)
Ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με δημόσιο χαρακτήρα (2002-11-13 00:00:00.0)
Να ανατεθούν σε κρατικό φορέα (2002-11-06 00:00:00.0)
Αγώνας για δημόσια προνοσοκομειακή φροντίδα (2002-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ