Τρίτη 21 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΑΒ
Υπερασπίστηκε τις διακομιδές - «ντελίβερι»

Οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ πρέπει να ενισχυθούν και να μείνουν στο Δημόσιο τόνισε χτες στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, κατά τη διάρκεια συζήτησης της Ερώτησης που κατέθεσε για το θέμα.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Υγείας, Αθ. Γιαννόπουλος προσπάθησε να υπερασπιστεί την ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση του ΕΚΑΒ, λέγοντας πως «στα ασθενοφόρα ο ιδιωτικός τομέας είναι κάτω από την εποπτεία του ΕΚΑΒ» και ότι «η Ελλάδα πρέπει να έχει το βηματισμό των άλλων ευρωπαϊκών χωρών». Παράλληλα, υποστήριξε ότι αναμένονται 176 προσλήψεις μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, ενώ έγιναν 410 προσλήψεις μέσα στο 2006.

Τη μετατροπή της διακομιδής των ασθενών σε ...«ντελίβερι» κατήγγειλε παρεμβαίνοντας η Λιάνα Κανέλλη, τονίζοντας ότι η πολιτική που ακολουθείται έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Οπως είπε, «από το ΕΚΑΒ λείπουν 200 ασθενοφόρα», ενώ θύμισε την ύπαρξη δυο δικαστικών αποφάσεων που δηλώνουν ότι διακομιδές ασθενών δεν μπορεί να γίνονται από ιδιωτικούς φορείς. Τόνισε ότι «η επείγουσα ιατρική πρέπει να μείνει στον δημόσιο τομέα», αναρωτώμενη «ποιος θα σταματήσει τον ιδιώτη» με την πολιτική που ακολουθείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ