Τρίτη 21 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΣΥΝεταιρική νοθεία για εκλογές - παρωδία

Οργιο αντικαταστατικών και παράνομων ενεργειών έχει επιστρατεύσει η «ομάδα» του Θάνου Βασιλόπουλου, στελέχους του ΣΥΝ και προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), επιχειρώντας να μετατρέψει σε παρωδία τις εκλογές στο σωματείο, οι οποίες είχε προγραμματιστεί να αρχίσουν χτες. Στόχος της ομάδας στην οποία συμμετέχουν και συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ είναι να αλλοιώσει τη θέληση των εργαζομένων, ώστε να διατηρήσει τις καρέκλες της και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους εφοπλιστές και συνολικά στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι εκλογές άρχισαν χτες στα παραρτήματα του ΠΑΣΕΝΤ στην επαρχία και συγκεκριμένα στο παράρτημα των Χανίων. Ο Θ. Βασιλόπουλος μαζί με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Δ. Βρόντο, της ΠΑΣΚΕ, κατάφεραν κουρελιάζοντας κάθε έννοια του Καταστατικού και του νόμου να μετατρέψουν τη Γενική Συνέλευση για την εκλογή τοπικής Εφορευτικής Επιτροπής σε παρασυναγωγή ώστε να βγουν τα αποτελέσματα στα μέτρα τους.

Από τους 140 εγγεγραμμένους στο παράρτημα, έγινε συνέλευση με μόλις 19 άτομα, δηλαδή χωρίς την απαιτούμενη απαρτία. Και αυτό γιατί ο Θ. Βασιλόπουλος αποφάνθηκε αυθαίρετα ότι οι οικονομικά εντάξει είναι μόνο οι 42, όταν αποδεδειγμένα και οι υπόλοιποι είναι οικονομικά εντάξει, καθώς πρόκειται για υπαλλήλους της ΑΝΕΚ και σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η εταιρεία κάνει τις ανάλογες μηνιαίες κρατήσεις για το σωματείο και τις αποδίδει κάθε τέλος του χρόνου. Ομως, και σε αντίθετη περίπτωση, πάλι ο Βασιλόπουλος είναι υπόλογος, αν μέχρι και χτες είχε κρατήσει μυστικό ότι η ΑΝΕΚ παραβιάζει τη ΣΣΕ και δεν αποδίδει τις κρατήσεις των εργαζομένων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ