Τρίτη 21 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΟΤΕ
Να τιμωρηθούν οι θιασώτες των ιδιωτικοποιήσεων

Την ανάγκη συντονισμού της αγωνιστικής δράσης με το σύνολο των εργαζομένων για την ανατροπή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και γενικότερα της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ ΟΤΕ. Στην κατεύθυνση αυτή καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «εφάρμοσαν και εφαρμόζουν εναλλάξ την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της κατάργησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων χάριν της "ανταγωνιστικότητας"» σημειώνει η ΕΣΚ. Την πολιτική αυτή στηρίζουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Σήμερα, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ καλούν τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ να πουν «όχι στην πλήρη ιδιωτικοποίηση». Υπονοώντας έτσι ότι η σημερινή κατάσταση είναι δήθεν καλή για τους εργαζόμενους. Δεν αρκεί, επισημαίνει η ΕΣΚ ΟΤΕ, ο αγώνας για την αποτροπή της παραπέρα ιδιωτικοποίησης αλλά απαιτείται η ανατροπή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων.

Η ανάγκη απεγκλωβισμού από τις τακτικές της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας επιβεβαιώνεται και από τις ανέξοδες κινήσεις εντυπωσιασμού, με τις οποίες επιχειρεί δήθεν να «αντισταθεί» στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Οπως το χτεσινό κλείσιμο των εισόδων του κτιρίου του ΟΤΕ (ΝΥΜΑ) επί της Γ' Σεπτεμβρίου, που βρίσκεται μακριά από κάθε έννοια προγραμματισμού, οργάνωσης και ανάπτυξης των αγώνων των εργαζομένων και, επομένως, δε θέτει κανένα αποτελεσματικό εμπόδιο στους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Προκαλεί ο Βουρλούμης

Με «κρουαζιερόπλοιο που έχει πάρει κλίση, τελειώνουν τα καύσιμα και κινδυνεύει να μπατάρει σε κάποια φουρτούνα», παρομοίασε τον ΟΤΕ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Π. Βουρλούμης, μιλώντας σε ημερίδα που διοργανώθηκε χτες στην αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με θέμα «πως θα ξαναχτίσουμε το κράτος στο νέο οικονομικό περιβάλλον». Σ' ένα προκλητικό παραλήρημα ο διορισμένος από τη ΝΔ πρόεδρος είπε ότι στις ΔΕΚΟ «σιτίζονται δεκάδες χιλιάδες ατόμων», ενώ ειδικότερα στον ΟΤΕ οι εργαζόμενοι «κρέμονται σαν μαϊμούδες από τα ξάρτια»! Ούτε λίγο ούτε πολύ, στην «αλληγορία» Βουρλούμη, όλοι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό παρουσιάζονται σαν τεμπέληδες, που έχουν ως μοναδικό σκοπό «να πάρουν φυλλάδιο και να περάσουν στην τουριστική θέση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανυπακοή στη διαδικασία αξιολόγησης (2009-01-28 00:00:00.0)
Επιχείρηση - «πρότυπο» αντεργατικών πολιτικών (2006-03-30 00:00:00.0)
Γνήσιοι υποστηρικτές της αντεργατικής πολιτικής (2004-03-16 00:00:00.0)
"Ωρα ευθύνης και αγώνων... " (1998-09-02 00:00:00.0)
Αντίσταση στην παράδοση του ΟΤΕ στο μεγάλο κεφάλαιο (1998-06-27 00:00:00.0)
"Ασφαλιστική δικλείδα, μόνο ο αγώνας" (1998-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ