Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΚ - ΟΤΕ
Αντίσταση στην παράδοση του ΟΤΕ στο μεγάλο κεφάλαιο

Σε μαζικούς ταξικούς αγώνες και τη συγκρότηση επιτροπών σωτηρίας σε κάθε χώρο δουλιάς, για την υπεράσπιση των εργατικών κατακτήσεων και την αποτροπή της άλωσης του Οργανισμού από το πολυεθνικό - χρηματιστικό κεφάλαιο, καλεί τους εργαζόμενους η ΕΣΚ - ΟΤΕ, ενώ με παρέμβασή της στην ΟΜΕ - ΟΤΕ ζητά την άμεση σύγκληση του ΔΣ.

Με ανοιχτή της επιστολή προς τους 23.000 εργαζόμενους του ΟΤΕ, αφού σημειώνει ότι σημαία και αιχμή της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργατικών κατακτήσεων, σχολιάζει πως, "ενώ προχωράει και η τρίτη μετοχοποίηση του ΟΤΕ, εκείνο που δε φαίνεται στον ορίζοντα είναι το κάλεσμα της ΟΜΕ - ΟΤΕ και των συνδικάτων για αντίσταση στην οριστική πλέον παράδοση του Οργανισμού στο μεγάλο κεφάλαιο".Η παράταξη υπενθυμίζει ότι στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας έκανε ό,τι ήταν δυνατό ώστε να υπάρξει απόφαση για άμεση δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, όμως από την πλευρά της πλειοψηφίας, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που μαζί ενέκριναν το κεντρικό ψήφισμα του συνεδρίου, υπήρξε άρνηση. "Είναι φανερό -συνεχίζει η ανακοίνωση - ότι η σύμπλευσή τους στην ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και στον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη, είναι πολύ πιο πάνω από "μικρότερα" ζητήματα, όπως η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΤΕ και των δικαιωμάτων μας".

"Η τραγική κατάσταση - προειδοποιεί η ΕΣΚ - που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα και τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, θα είναι και η δική μας τύχη, αν δεν πάρουμε τώρα, σήμερα, την υπόθεση στα χέρια μας. Οταν η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταργήσει τις ασφαλιστικές κατακτήσεις και προωθείται η σύνδεση του μισθού με την αποτελεσματικότητα, οι νέες "παροχές", χρηματοδότηση ΤΑΠ - ΟΤΕ, νέο μισθολόγιο, μετοχές, είναι το χρύσωμα του χαπιού της ιδιωτικοποίησης".

Παίρνοντας θέση στο σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την παροχή δωρεάν μετοχών, προκειμένου να περάσει απρόσκοπτα και η τρίτη μετοχοποίηση, η παράταξη απαντά: "Οι μετοχές δε δίνουν μισθό, δεν εξασφαλίζουν συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις και άλλες κατακτήσεις, δεν παρέχουν σύνταξη..! Ας μην κάνουμε, λοιπόν, το χατίρι σ' εκείνους που μας χτυπάνε την πλάτη και μας συμβουλεύουν να φανούμε λογικοί και να πάρουμε μετοχές, αντί να πάμε σε αγώνες. Αυτοί που μας λένε να εκμεταλλευτούμε τη μετοχοποίηση για να λύσουμε το ασφαλιστικό ή το μισθολόγιο δουλεύουν συνειδητά για να περάσει η ιδιωτικοποίηση με τη συναίνεση των εργαζομένων".

Σε όλους αυτούς, τις σύγχρονες Σειρήνες της ενσωμάτωσης και της υποταγής, μόνο μία απάντηση μπορεί να δοθεί από τους εργαζόμενους: "Δε διαπραγματευόμαστε, δεν ανταλλάσσουμε με καμιά μετοχή το δημόσιο 100% χαρακτήρα του ΟΤΕ και τη λύση των προβλημάτων μας. Η κυβέρνηση κάνει τη "δουλιά της". Εμείς θα κάνουμε τη δική μας".

"Γιατί κανένας ταξικός αγώνας δεν πάει χαμένος, χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δε γίνονται". Με αυτό το σύνθημα και με αιτήματα τη σωτηρία του ΟΤΕ, των άλλων ΔΕΚΟ, των τραπεζών, τη λύση του ασφαλιστικού, το 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο και τη μονιμότητα, η ΕΣΚ - ΟΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στηρίζει το ξεπούλημα η ηγεσία της ΟΜΕ - ΟΤΕ(2000-07-14 00:00:00.0)
«Εθιμοτυπικές» αντιδράσεις θέλουν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ(2000-07-12 00:00:00.0)
Ολοκληρώνεται η εκποίηση του ΟΤΕ(1999-03-16 00:00:00.0)
"Ωρα ευθύνης και αγώνων... "(1998-09-02 00:00:00.0)
Τελευταίο όπλο η επιτυχία στην απεργία(1996-02-16 00:00:00.0)
Να πυκνώσει το απεργιακό μέτωπο(1996-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ