Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυξάνονται τα κόμιστρα ταξί

Αυξάνονται από την ερχόμενη Τετάρτη τα κόμιστρα των ταξί και αγοραίων όλης της χώρας, με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Η μεσοσταθμική αύξηση κυμαίνεται στο 6% και αφορά τη "μονή ταρίφα", που αυξάνεται σε 66 από 62 δραχμές, τη διπλή που θα κοστίζει 130 από 120 δρχ. και την ωριαία αναμονή, η οποία αυξάνεται από 2.000 σε 2.200 δρχ. Η "σημαία", η μεταφορά αποσκευών και η μίσθωση από σταθμούς τρένων, λεωφορείων και λεωφορείων παραμένουν στις 200, 50 και 150 δραχμές, αντίστοιχα. Οσον αφορά τη μίσθωση ταξί από αεροδρόμια, το επιπλέον ποσό των 300 δραχμών θα καταβάλλεται και για τη μετάβαση προς αυτά. Επίσης, αυξάνονται από 300 σε 400 δραχμές η απλή κλήση ραδιοταξί και από 400 σε 600 δρχ. η κλήση για εξυπηρέτηση σε προκαθορισμένο χρόνο.

Η "Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία" (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) καταγγέλλει ότι η αύξηση αυτή αποτελεί εμπαιγμό για τον κλάδο και σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτει την απώλεια εισοδήματος των επαγγελματιών αυτοκινητιστών ταξί, που κάθε χρόνο όλο και αυξάνεται, λόγω των αλλεπάλληλων ανατιμήσεων σε ανταλλακτικά, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα, ΦΠΑ κλπ. Επίσης, καταγγέλλει ότι ο υφυπουργός Μεταφορών Μ. Λουκάκης, στις διαπραγματεύσεις του κλάδου πριν από ένα μήνα και υπό την πίεση κινητοποιήσεων, είχε δεσμευτεί ότι η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη. Για το θέμα αυτό, η ΕΠΣ καταγγέλλει και την πλειοψηφία στο Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΔΑΚΜΜΕ, ΠΑΣΚΕΤ), που προτίμησε να κάνει "παζάρια" με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, αντί να προχωρήσει στην κινητοποίηση του κλάδου, όπως είχε αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ