Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός θα πει το νερό νεράκι με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με το ΔΣ της Ομοσπονδίας της ΕΥΔΑΠ, που δηλώνει ότι θα αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις, για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης

"Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα του Λεκανοπεδίου, ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ θα οδηγήσει να λέει ο λαός σε λίγο το νερό νεράκι. Αναμφισβήτητα θα ακριβύνει το νερό και επιπλέον οι έλεγχοι ποιότητας, όταν θα γίνονται από τους ιδιώτες, δε θα έχουν καμιά αξία, αφού όλα θα υποτάσσονται στο κέρδος".Αυτό υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χτες, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, με τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ.

Οπως τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, "επίσης θα ιδιωτικοποιηθούν και τα αντιπλημμυρικά έργα και θ' ανέβει το κόστος τους, διότι οι ιδιώτες δε θα οργανώνουν τέτοια έργα, αν δεν έχουν μεγάλη κερδοφορία. Επιπλέον, η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, φαίνεται ότι συνδέεται και με τις ορέξεις που υπάρχουν από ξένες εταιρίες στον τομέα του βιολογικού καθαρισμού".

"Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και για έναν ακόμη λόγο, πρόσθεσε η Αλ. Παπαρήγα, γιατί αυτή συνδέεται με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και με τη δημιουργία ενός καθεστώτος σύγχρονης δουλείας για τους εργαζόμενους".

"Το πρόβλημα για μας - επισήμανε - είναι τι θα κάνει ο λαός της Αττικής, όπως για παράδειγμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Δεν είναι ζήτημα μόνο των εργαζομένων σ' αυτήν".

Και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέληξε: "Καλούμε τα κεντρικά συνδικαλιστικά όργανα, άλλες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, να παρέμβουν και να μην κρυφτούν πίσω από τους όποιους ελιγμούς κάνει η κυβέρνηση γύρω από την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, όπως ελιγμούς κάνει και με την ιδιωτικοποίηση άλλων Οργανισμών. Εδώ και τώρα χρειάζεται ενημέρωση του λαού. Εκεί θα συμβάλουμε και μεις. Και βεβαίως χρειάζεται οργάνωση της παρέμβασής τους".Οι εργαζόμενοι

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ Θεοδ. Ζαχαρόπουλος χαρακτήρισε ταυτόσημες τις απόψεις του Κόμματος και της Ομοσπονδίας στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. "Πρόκειται για μια πολιτική - ανέφερε - η οποία έρχεται να ξεθεμελιώσει όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων και να εκποιήσει το δημόσιο πλούτο της χώρας".

Σε ό,τι αφορά την ΕΥΔΑΠ - πρόσθεσε - είμαστε δυο φορές αντίθετοι: "Γιατί η ΕΥΔΑΠ διαχειρίζεται ένα αγαθό, το νερό, που παρέχει η ίδια η φύση. Είναι ένα φυσικό αγαθό, ένας εθνικός πόρος που αποτελεί ύψιστη ανάγκη για τον άνθρωπο και δεν μπορεί να περάσει στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Πέρα από αυτό η ΕΥΔΑΠ είναι μια επιχείρηση που παρουσιάζει μια ιδιαίτερα καλή κατάσταση και στον τομέα της σταθερής ποιότητας του προϊόντος και στον οργανωτικό τομέα και δεν παρουσιάζει ελλείμματα. Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι το εγχείρημα της κυβέρνησης θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στους καταναλωτές και από πλευράς τιμής του νερού και από πλευράς της ποιότητας. Γι' αυτό είμαστε τελείως αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση και θα την αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Εχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αντίστασης και στην προσπάθειά μας αυτή ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των πολιτικών κομμάτων και όλων των κοινωνικών φορέων, γιατί το νερό είναι ένα αγαθό που αφορά όλους".

Τέλος, αφού υπενθύμισε ότι τα σχέδια για τις ιδιωτικοποιήσεις δεν αποτελούσαν προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης την κάλεσε να τα αποσύρει για λόγους εθνικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ