Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΦΩΚΙΔΑΣ
Στόχος, η λαϊκή συσπείρωση

Ο Νίκος Αγγελόπουλος είναι ο υποψήφιος νομάρχης της παράταξης, στις ερχόμενες νομαρχιακές εκλογές

Με στόχο να συγκεντρώσει όλες τις λαϊκές δυνάμεις του Νομού Φωκίδας, ανεξάρτητα από τις ειδικότερες πολιτικές τους πεποιθήσεις, ώστε να εκφραστεί μέσα από το ψηφοδέλτιό της, η λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" σε μαζική συγκέντρωση ψηφοφόρων, φίλων, οπαδών που παρακολούθησαν πολλοί εργαζόμενοι και κάτοικοι της Αμφισσας, ανέδειξε τον επικεφαλής της παράταξης, Νίκο Αγγελόπουλο,εργοδηγό Μεταλλείων και συνδικαλιστή, ως υποψήφιο νομάρχη Φωκίδας για τις ερχόμενες νομαρχιακές εκλογές.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις και προτάσεις της ΝΑΣ για τη διεκδίκηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας, ο Ν. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα τελματωμένη και αρνητική κατάσταση στο νομό που έχουν επιφέρει οι εφαρμοζόμενες πολιτικές των κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πολιτικές εναρμονισμένες με τις εντολές της ΕΕ και υπηρέτες του μεγάλου, ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Σήμερα, τόνισε ο υποψήφιος νομάρχης, για τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση υπάρχουν δύο δρόμοι: ο ένας είναι να παλέψει ενάντια στις κυβερνητικές αποφάσεις, να διεκδικήσει, να αποσπάσει πόρους που έχει πληρώσει ο λαός. Ο άλλος είναι ο δρόμος της εξασφάλισης, όπως λένε χωρίς να ντρέπονται, "ιδίων πόρων". Είναι ο δρόμος της επιβολής νέας, τοπικής αυτή τη φορά, φορολογίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πλειοψηφία του σημερινού Νομαρχιακού Συμβουλίου που σε αγαστή συμφωνία με όλα - πλην του ΚΚΕ - τα κόμματα, ζήτησε την επιβολή τέλους 6% επί της τιμής του νερού της ΕΥΔΑΠ που θα επιβάρυνε τους καταναλωτές, για την "ανάπτυξη" της Φωκίδας.

Για ν' αλλάξει ρότα ο νομός, επισήμανε κλείνοντας την παρουσίαση των θέσεων της ΝΑΣ ο Ν. Αγγελόπουλος, χρειάζεται η συσπείρωση και συλλογική δράση, η καθοριστική ενίσχυση της ΝΑΣ για να καταδικαστεί η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα και έχει οδηγήσει στην ερήμωση του νομού με αποτέλεσμα "κάθε πέντε γεννήσεις να αντιστοιχούν 11 θάνατοι". Να παραδίνονται οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του για ληστρική εκμετάλλευση στο μονοπωλιακό μεταλλευτικό και τουριστικό κεφάλαιο με τη συναίνεση και του ΝΣ.

Η άλλη πολιτική σε φιλολαϊκή κατεύθυνση που θέλει να εκφράσει η ΝΑΣ, είναι η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών σε όφελος του λαού και των εργαζομένων της Φωκίδας, της εθνικής οικονομίας.

Η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής προϋποθέτει αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων, αλλαγή των συσχετισμών στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Ο Νίκος Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο Χρυσό Φωκίδας, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος της σχολής Εργοδηγών Μεταλλείων και εργάζεται σε μεταλλευτική επιχείρηση της περιοχής.

Διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Χρυσού κατά την περίοδο 1983 - 86 και 1991 - 94 καθώς και νομαρχιακός σύμβουλος, ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του ΔΣ του Σωματείου Εργοδηγών - Επιστατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ