Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
Κινητοποιήσεις για να φύγει η τοξική λάσπη

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι Δήμοι Περάματος, Κερατσινίου και Δραπετσώνας,διεκδικώντας άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργεί η παραμονή της λάσπης στην Ψυττάλεια από την πρωτοβάθμια επεξεργασία, αλλά και η καθυστέρηση του ΥΠΕΧΩΔΕ στην πραγματοποίηση του δευτεροβάθμιου βιολογικού καθαρισμού.

"Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση του ΥΠΕΧΩΔΕ για το δευτεροβάθμιο βιολογικό καθαρισμό, καθώς και τη μη χρηματοδότηση του έργου για την άμεση βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας", είπε στο "Ρ" ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος,τονίζοντας πως απαιτείται να γίνει ο δευτεροβάθμιος καθαρισμός, παίρνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς και το ότι πρέπει να δοθούν τα αναγκαία κονδύλια από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ο δήμαρχος Περάματος σημειώνει ότι η μεγάλη συσσώρευση της λάσπης έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα υγείας στους κατοίκους. Επίσης, απαιτείται να παγιδευτούν οι οσμές, να ψεκάζεται καθημερινά ο χώρος για την απομάκρυνση των εντόμων και των τρωκτικών, να δεντροφυτευτεί η Ψυττάλεια και να ληφθούν όλα τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών που γίνονται από τη λειτουργία του έργου.

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή της εγκατάστασης του δευτεροβάθμιου βιολογικού καθαρισμού, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από ενάμιση χρόνο. Ωστόσο, όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει το έργο, αλλά δεν έχει εκπονηθεί καν ακόμα και η μελέτη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ