Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι υπουργοί "υιοθετούν" νομάρχες!

Τις μεθόδους της διαφήμισης και της κηδεμόνευσης προωθεί το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αντιπαρέλθει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματος από τη δραστηριότητα των λεγόμενων "ανταρτών", αλλά και στην κοινή γνώμη, εξαιτίας της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει ως κυβέρνηση.

Ετσι, μια μέρα μετά την πραγματοποίηση διήμερου με τους υποψήφιους νομάρχες που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στη χώρα, όπου ο γραμματέας του κόμματος, Κ. Σκανδαλίδης, ανέλαβε την καθοδήγησή τους για τον τρόπο που πρέπει να δράσουν στην πορεία προς τις εκλογές, νέα μέτρα στην κατεύθυνση αυτή ανακοίνωσε χτες και ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης.

Συγκεκριμένα, στη χτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κ. Σημίτης, κάλεσε τους υπουργούς να αναλάβουν την εποπτεία των υποψηφιοτήτων των νομών - αντιστοιχούν δύο νομοί σε κάθε υπουργό - με στόχο τη στήριξη και προβολή τους. Οι δε υποψήφιοι νομάρχες που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ ή και από το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει με τη σειρά τους να ενημερωθούν κατ' αρχήν - το διήμερο αυτό το σκοπό εξυπηρετούσε - και να προβάλλουν στη συνέχεια το "έργο" και την πολιτική της κυβέρνησης. Στην ουσία χτες το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την "κηδεμόνευση" των υποψήφιων νομαρχών του ΠΑΣΟΚ και την αξιοποίησή τους για τη διαφήμιση της πολιτικής της κυβέρνησης και την καλυτέρευση της εικόνας της. Στόχος, όπως είπε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας, η εκλογική επιτυχία. Και ως τέτοια ερμηνεύεται από την κυβέρνηση μια νίκη στις Νομαρχίες, καθώς το πεδίο του νομού αποτελεί πηγή εξαγωγής πολιτικών συμπερασμάτων και για τις βουλευτικές εκλογές.

Στον χορό της προβολής της κυβερνητικής πολιτικής μπαίνουν και οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ. Σε χτεσινή ημερίδα του Τομέα Γυναικών του κόμματος για τον ρόλο των γυναικών στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο Θόδωρος Τσουκάτος,μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, πρότεινε την οργάνωση μιας εκστρατείας για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια, από 10 έως 30 Ιούλη, σ' όλους τους νομούς, με ομιλίες, συνεντεύξεις Τύπου και περιοδείες. Αυτές καταχάρηκαν, θεωρώντας πως έτσι αναγνωρίζεται ο "δυναμικός τους ρόλος" στην επιτυχία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και πως το"δημοκρατικό έλλειμμα που συνιστά η υποβαθμισμένη εκπροσώπησή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων", προσπερνάται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ