Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Τελειώνουν σήμερα οι δέσμες και τα ΤΕΛ

Από σήμερα ξεκινά η υγειονομική εξέταση και τα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ και τη Δευτέρα αρχίζει η εξέταση στα ειδικά μαθήματα

Πέφτει σήμερα η αυλαία των εξετάσεων για τους περισσότερους υποψήφιους και από τη Δευτέρα ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα. Σήμερα, οι υποψήφιοι της Δ Δέσμης εξετάζονται στα Μαθηματικά και οι απόφοιτοι των τμημάτων ειδικότητας των ΤΕΛ στα μαθήματα Οργάνωση και Διαχείριση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και Γενική Χημεία ΙΙ.

Η χτεσινή μέρα, κατά την οποία οι υποψήφιοι της Α και Β Δέσμης εξετάστηκαν στη Χημεία και της Γ Δέσμης στα Λατινικά κύλησε ομαλά, η εκπομπή των θεμάτων ολοκληρώθηκε κανονικά και η συμμετοχή των υποψηφίων κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρσι, με μία αύξηση της αποχής κατά 5,85% για τους αποφοίτους των ΤΕΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν στα μαθήματα Στοιχεία Μηχανών, Ηλεκτρικές Μηχανές και Ναυπηγία.

Σχολιάζοντας τα χτεσινά θέματα της Χημείας, οι εκπρόσωποι της Ενωσης Ελλήνων Χημικών εκτιμούσαν ότι δεν ήταν εύκολα, όμως οι υποψήφιοι που είχαν διαβάσει μπορούσαν να ανταποκριθούν. Από τεχνικής άποψης, τα ζητήματα ήταν μέσα στην ύλη, χωρίς σφάλματα και ο βαθμός δυσκολίας τους ήταν ίδιος με πέρσι. Ειδικότερα για το δεύτερο ζήτημα, τόνιζαν ότι υπάρχουν δύο λύσεις, οι οποίες, σύμφωνα με την πάγια οδηγία της ΚΕΓΕ, θεωρούνται σωστές αν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Από σήμερα ξεκινούν η υγειονομική εξέταση και οι πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) για τους υποψήφιους για τα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και τη Δευτέρα ξεκινά η εξέταση των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα με την εξέταση στο Ελεύθερο Σχέδιο και τα Αγγλικά. Η εξέταση των αποφοίτων των ΤΕΛ στα παραπάνω μαθήματα είναι κοινή με αυτή των υποψηφίων των γενικών εξετάσεων.

Οπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αγγ. Ζησιμόπουλος, η βαθμολόγηση των γραπτών στα βαθμολογικά κέντρα εξελίσσεται κανονικά και την ερχόμενη βδομάδα μπορεί να υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για το πού θα κυμανθούν οι βαθμολογίες στις δέσμες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ