Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το οχτάωρο δεν είναι για διάλογο

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία οργάνωσε η ΕΣΑΚ

Με σύνθημα "κάτω τα χέρια από το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και για διάλογο", χτες το απόγευμα εργαζόμενοι και νεολαία της Θεσσαλονίκης διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο - "τερατούργημα" της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις. Εστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των αντεργατικών σχεδίων της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Στο χώρο, μπροστά στο Αγαλμα του Βενιζέλου, όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση, που κάλεσε η ΕΣΑΚ, μίλησε ο ΓΓ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Θόδωρος Κυριακίδης και κάλεσε όλη την εργατική τάξη, απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης να αντιτάξει αποφασιστικά το συντονισμένο αγώνα. Με μια γροθιά να σταθεί απέναντι στο τερατώδικο, όπως το χαρακτήρισε νομοσχέδιο, που σηματοδοτεί την πιο βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Χαρακτηριστικά ανέφερε: "Είμαστε αποφασισμένοι και εμείς από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, να δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε και να χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή αγώνα για να πετάξουμε στο καλάθι αυτό το νομοσχέδιο. Να δώσουμε και εμείς τη συνεισφορά μας στο πανελλαδικό μέτωπο για τη χρεοκοπία, όχι μόνο αυτού του νομοσχεδίου, αλλά για τη χρεοκοπία, την εξουδετέρωση, όλης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που σχεδιάζει το κεφάλαιο και υλοποιεί η κυβέρνηση. Είμαστε αποφασισμένοι να καθιερώσουμε στην εργατική τάξη το στόχο της ρήξης με αυτή την απάνθρωπη πολιτική συνολικά".

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, διαδηλώνοντας πως "το νομοσχέδιο είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", και καλώντας όλο το λαό της πόλης στο μόνο δρόμο της αντίστασης και της πάλης, ξεκαθαρίζοντας ότι "αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή δεν παίρνει διορθώσεις αλλά ανατροπή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ