• Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνουν τα Επιμελητήρια Αχα'ϊας, Ηλείας και Μεσσηνίας
  • Μαύρες σημαίες στους σταθμούς της Θεσσαλίας για το κλείσιμο της γραμμής Βόλου - Παλαιοφάρσαλων - Καλαμπάκας
  • - Με την 24ωρη απεργία στο δίκτυο του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο, στις 7 Ιούλη, και δύο απεργιακές συγκεντρώσεις σε Πάτρα και Τρίπολη, την ίδια μέρα, ανοίγει το νέο απεργιακό μέτωπο των σιδηροδρομικών, που... - 1998-06-27 00:00:00.0"/>
  • Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνουν τα Επιμελητήρια Αχα'ϊας, Ηλείας και Μεσσηνίας
  • Μαύρες σημαίες στους σταθμούς της Θεσσαλίας για το κλείσιμο της γραμμής Βόλου - Παλαιοφάρσαλων - Καλαμπάκας
  • - Με την 24ωρη απεργία στο δίκτυο του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο, στις 7 Ιούλη, και δύο απεργιακές συγκεντρώσεις σε Πάτρα και Τρίπολη, την ίδια μέρα, ανοίγει το νέο απεργιακό μέτωπο των σιδηροδρομικών, που... - 1998-06-27 00:00:00.0" /> Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τη συρρίκνωση του ΟΣΕ | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σάββατο 27 Ιούνη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 21
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τη συρρίκνωση του ΟΣΕ
    • Στις 7 Ιούλη "ανοίγει" το νέο απεργιακό μέτωπο των σιδηροδρομικών
    • Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνουν τα Επιμελητήρια Αχα'ϊας, Ηλείας και Μεσσηνίας
    • Μαύρες σημαίες στους σταθμούς της Θεσσαλίας για το κλείσιμο της γραμμής Βόλου - Παλαιοφάρσαλων - Καλαμπάκας

    Με την 24ωρη απεργία στο δίκτυο του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο, στις 7 Ιούλη, και δύο απεργιακές συγκεντρώσεις σε Πάτρα και Τρίπολη, την ίδια μέρα, "ανοίγει" το νέο απεργιακό μέτωπο των σιδηροδρομικών, που αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια για το ξεπούλημα των ελληνικών σιδηροδρόμων και την επιβολή "εργασιακού μεσαίωνα". Ταυτόχρονα, γενικεύονται οι αντιδράσεις από φορείς της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας για τη συρρίκνωση του δικτύου.

    Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο 24ωρες απεργίες: Στις 9 Ιούλη στο δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας (με απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη) και στις 14 Ιούλη στο κεντρικό δίκτυο Αθήνας - Θεσσαλονίκης (με συγκέντρωση στη Λάρισα). Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με νέα 24ωρη πανσιδηροδρομική - πανελλαδική απεργία στις 16 Ιούλη και συγκέντρωση στην Αθήνα. Το ΔΣ της ΠΟΣ επέλεξε τις ξεχωριστές απεργιακές κινητοποιήσεις, επικεντρώνοντας την αντίδραση των σιδηροδρομικών στο "επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΣΕ", που προβλέπει τη συρρίκνωση του σιδηροδρομικού δικτύου και τον περιορισμό του από τα 2.500 χιλιόμετρα, στα 700 χλμ. του άξονα Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ειδομένη.

    Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

    Στο μεταξύ, για αύριο Κυριακή τα επιμελητήρια και οι φορείς των νομών Αχαϊας,Ηλείας και Μεσσηνίας διοργανώνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, με αίτημα τη διατήρηση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της Δυτικής Πελοποννήσου.

    Ειδικότερα, στις 8 π.μ. αύριο θα αναχωρήσουν από την Καλαμάτα, με μουσειακή αμαξοστοιχία του ΟΣΕ και προορισμό τον Πύργο, τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Θα συνεδριάσουν μέσα στην αμαξοστοιχία, με θέμα τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου Δυτικής Πελοποννήσου. Στο σιδηροδρομικό σταθμό του Πύργου θα ανταμώσουν με τις αντιπροσωπείες των Επιμελητηρίων Αχαϊας και Ηλείας,εκπροσώπους φορέων και κατοίκους του νομού. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί πορεία από το σιδηροδρομικό σταθμό και προορισμό τα γραφεία του Επιμελητηρίου Ηλείας, όπου θα γίνει ειδική συνεδρίαση, με σκοπό να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για το συντονισμό των ενεργειών και άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση, να αναθεωρήσει την πολιτική εγκατάλειψης του σιδηρόδρομου στη Δυτική Πελοπόννησο.

    Μαύρες σημαίες για το "λουκέτο"

    Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ στο θεσσαλικό δίκτυο έχουν αναρτήσει μαύρες σημαίες στους σταθμούς, εκφράζοντας μ' αυτό τον τρόπο την αγανάκτησή τους στην απόφαση κυβέρνησης και διοίκησης να βάλουν "λουκέτο", από μεθαύριο Δευτέρα, στο δίκτυο, με πρόσχημα τον εκσυγχρονισμό του. Παράλληλα οι εργαζόμενοι, με την ενέργειά τους αυτή, θέλουν να συμβολίσουν ότι η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής θα φέρει "μαύρες μέρες" στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Και αυτό είναι που θέλει να κρύψει η κυβέρνηση, δίνοντας εντολή, διά του γενικού διευθυντή του ΟΣΕ Ι. Ρήγα,να ξεκρεμαστούν οι "μαύρες σημαίες" από τους σταθμούς!

    Από τη διοίκηση του ΟΣΕ ανακοινώθηκε επίσημα χτες, ότι μεθαύριο Δευτέρα κλείνει η γραμμή Βόλος - Παλαιοφάρσαλα - Καλαμπάκα "αναγκαστικά και για περιορισμένο χρόνο", για να γίνουν έργα διαπλάτυνσης. "Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου, η κατασκευή της νέας γραμμής θα ολοκληρωθεί σε 20 μήνες, ενώ τμήματα της γραμμής θα δοθούν νωρίτερα στην κυκλοφορία", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΣΕ και προστίθεται ότι το κλείσιμο της γραμμής "αποτελεί την οικονομικότερη, αλλά και ταχύτερη λύση".

    Πάντως, στην επιλογή της κυβέρνησης και της διοίκησης να κλείσουν το θεσσαλικό δίκτυο, εκτός από τους σιδηροδρομικούς και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, τις έντονες αντιδράσεις τους έχουν εκφράσει καιρό τώρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς της περιοχής. Ολοι επισημαίνουν ότι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου μπορεί να γίνει, χωρίς να κλείσει η γραμμή, όπως εκτελούνται τα έργα στον κεντρικό άξονα. Αυτή είναι και η θέση του ΤΕΕ.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ