Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Δίπλα στους απόμαχους της δουλιάς

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου συνταξιούχων ΤΕΒΕ πραγματοποίησε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης,ο οποίος συνοδευόταν από μέλη της Γραμματείας του συνδυασμού "ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ".Ο πρόεδρος του σωματείου Απ. Κυπραίος και τα μέλη του ΔΣ αναφέρθηκαν στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ, αλλά και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας γενικότερα, όπως οι χαμηλές συντάξεις, η υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, ο μικρός αριθμός των ΚΑΠΗ που σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν.

Ο Αγ. Σαχίνης τόνισε ότι ο συνδυασμός "ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" θα αγωνιστεί για Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και θα είναι συμπαραστάτης στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων τους. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι "αυτό που μας διαφοροποιεί από τους άλλους συνδυασμούς πέρα από τις πολιτικές, είναι πως εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε καμιά περίπτωση αν δε δοθούν λύσεις που να ικανοποιούν τους εργαζόμενους, όπως και τους συνταξιούχους".

Ο Θ. Γιαννούσης

Μιλώντας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Θ. Γιαννούσης αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΜΕΛ και κατήγγειλε τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

"Η κολοσσιαία περιουσία της επιχείρησης που περιλαμβάνει δεκάδες στρέμματα οικόπεδα υπολογίστηκε στα 3,4 δισ. δραχμές. Η κυβέρνηση, όμως, στον κατήφορο των ιδιωτικοποιήσεων, έδωσε τη ΜΕΛ σε ομάδα κεφαλαιούχων αντί του ποσού των 2,4 δισ. πληρωτέα σε 15 χρόνια. Προηγουμένως είχε πάρει τη ΜΕΛ μία άλλη ομάδα κεφαλαιούχων, την εκμεταλλεύτηκε, πούλησε τις πρώτες ύλες και στο τέλος δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει. Φοβάμαι ότι το ίδιο θα συμβεί και μ' αυτή τη δεύτερη ομάδα ιδιωτών, στους οποίους πουλιέται η επιχείρηση", επισήμανε ο Θαν. Γιαννούσης.

Επίσης, αναφερόμενος στο τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών ο Θ. Γιαννούσης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει αναγράψει ούτε δραχμή στο φετινό του προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ