Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβληματική η αθλητική υποδομή των σχολείων

Τα μεγάλα κενά που υπάρχουν, στη στοιχειώδη αθλητική υποδομή της χώρας μας, ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004, και ιδιαίτερα όσον αφορά το σχολικό αθλητισμό, έφεραν χτες, με δύο Ερωτήσεις στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αχιλλέας Κανταρτζής και Βαγγέλης Μπούτας,ζητώντας την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ στην πρώτη Ερώτηση τονίζουν ότι, σε μια εποχή που πολλή συζήτηση γίνεται για την ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας, ενόψει και της Ολυμπιάδας του 2004, μεγάλα είναι τα κενά που υπάρχουν στη στοιχειώδη αθλητική υποδομή, φέρνοντας για παράδειγμα το 6ο Γυμνάσιο Αγίας Μονής Τρικάλων. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, στο σχολείο αυτό, δεν υπάρχει αίθουσα γυμναστικής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει σωστά και ολοκληρωμένα το μάθημα της Σωματικής Αγωγής.

Με τη δεύτερη Ερώτηση, επισημαίνουν τα προβλήματα του κλειστού γυμναστηρίου, του 5ου Γυμνασίου και Λυκείου, στην Πράσινη Γωνιά Τρικάλων, το οποίο, επειδή δε διαθέτει κεντρική θέρμανση, είναι ακατάλληλο για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, καθώς και την έλλειψη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, γεγονός που παρεμποδίζει την ανάπτυξη πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ