Παρασκευή 16 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΕ
Τελευταίο όπλο η επιτυχία στην απεργία

Μεγάλη ανταπόκριση στους εργαζόμενους έχουν βρει οι θέσεις, αλλά και η στάση της ΕΣΚ - ΟΤΕ για το ζήτημα της μετοχοποίησης - ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού και των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η διαπίστωση ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ απεργούν, παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις και τη δυσπιστία που τους δημιούργησε η μακρόχρονη αδράνεια της πλειοψηφίας της ΟΜΕ - ΟΤΕ, γίνεται αποδεκτή από μεγάλο μέρος των εργαζομένων, που κατανοούν ότι η συμμετοχή τους στην 4ήμερη πανελλαδική απεργία, που αρχίζει τη Δευτέρα, είναι το τελευταίο όπλο που διαθέτουν για να αποτρέψουν την απόφαση της κυβέρνησης.

Παράλληλα, αποδεκτή γίνεται και η θέση της παράταξης ότι η επιτυχία των απεργιακών αγώνων δεν εξαρτάται μόνο από την έκταση της απεργίας, αλλά πρώτα και κύρια από τους στόχους και το περιεχόμενό τους.

Πάντως χτες ο πρόεδρος της ΟΜΕ - ΟΤΕ Γ. Μανιάτης συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου και συζήτησαν για ασφαλιστικά θέματα των εργαζομένων στον ΟΤΕ, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να αρχίσει να συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την εισαγωγή μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Χτες ο Γ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι η διαδικασία της μετοχοποίησης προχωράει ομαλά και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 2,5 μηνών. Ο ακριβής χρόνος όμως θα οριστεί σύμφωνα με τις εισηγήσεις των συμβούλων του ΟΤΕ (ΕΤΕΒΑ και Αλφα Φάινανς) και των κύριων αναδόχων της έκδοσης (Εθνικής, Εμπορικής και Πίστεως). Για να δικαιολογήσει μάλιστα την κυβερνητική πολιτική υποστήριξε πως "διαμορφώνεται υψηλός βαθμός κοινωνικής συναίνεσης", ενώ μίλησε και για "πολιτική συναίνεση", υπονοώντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ