Παρασκευή 16 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Δεν πάει άλλο", λένε οι αγρότες
  • Δυναμικά συλλαλητήρια την ερχόμενη Δευτέρα 19 Φλεβάρη στους νομούς της Θεσσαλίας, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία
  • Μήνυμα προς την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται και να την ανατρέψουν

Με νέα δυναμικά συλλαλητήρια στις πόλεις των Τρικάλων, της Λάρισας και της Καρδίτσας προχωρούν οι αγρότες της Θεσσαλίας, καθώς και της Αιτωλοακαρνανίας - Ηλείας, τη Δεύτερα 19 Φλεβάρη.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας θα στείλουν μήνυμα προς την κυβέρνηση και την ΕΕ, ότι "δεν πάει άλλο" και πως είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται και να την ανατρέψουν. Οι υποσχέσεις του υπουργού Γεωργίας Στ. Τζουμάκα - στη διάρκεια της προχτεσινής συνάντησής του με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας - ότι τον ερχόμενο Μάρτη θα δει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και στη συνέχεια θα ανακοινώσει κάποια μέτρα, δεν ησύχασαν τους αγρότες, οι οποίοι, άλλωστε, χρόνια τώρα έχουν "χορτάσει" με υποσχέσεις που τελικά δεν τηρούνται. Γνωρίζουν ότι μόνο με τον ενωτικό αγώνα τους μπορούν να αναγκάσουν την κυβέρνηση να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα προβλήματα και να δώσει λύσεις.

Στα χωριά της Θεσσαλίας επικρατεί "πυρετός" προετοιμασίας για την επιτυχία των συλλαλητηρίων. Κλιμάκια των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και στελέχη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα περιοδεύουν καθημερινά, ενημερώνουν τον αγροτικό κόσμο και τον καλούν να πάρει μαζικά και δυναμικά μέρος στις κινητοποιήσεις.

Μαζική και δυναμική αναμένεται και η συμμετοχή στα συλλαλητήρια των κτηνοτρόφων της περιοχής, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας το εισόδημά τους να συρρικνώνεται απελπιστικά και την κτηνοτροφία να κινδυνεύει με ολοκληρωτικό αφανισμό. Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Λάρισας και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Τρικάλων κάλεσαν τα μέλη τους να δώσουν άλλη μια αγωνιστική απάντηση στην αντικτηνοτροφική πολιτική που ευθύνεται και προκαλεί τα οξυμένα προβλήματά τους.

Τα κύρια αιτήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου είναι να αντισταθεί η κυβέρνηση και να μην εφαρμόσει τις καταστροφικές αποφάσεις της ΕΕ για όλα, σχεδόν, τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής (με μείωση της τιμής των καυσίμων, επιστροφή του Φ ΠΑ, έλεγχο στις τιμές των αγροτικών μέσων και εφοδίων κ.ά.), να καλυφθεί από το κράτος μέρος του χαμένου αγροτικού εισοδήματος, να ρυθμιστούν τα χρέη που "σφίγγουν το λαιμό" των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, να αυξηθούν οι επενδύσεις στην αγροτική οικονομία, να κατασκευαστούν έργα υποδομής, να προχωρήσει, επιτέλους η εκτροπή του Αχελώου κ.ά.

Αγωνιστικός παλμός σε Αιτ/νία - Ηλεία

Στον αγωνιστικό παλμό των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων της ερχόμενης Δευτέρας, κινούνται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί, με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ στη γέφυρα Κυψέλης, στο μνημείο του αγωνιστή Μήτσου Βλάχου. Την απόφαση για το νέο αυτό συλλαλητήριο πήρε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και τα κύρια αιτήματα που τίθενται είναι τα καπνά, το βαμβάκι και η κτηνοτροφία. Στην Ηλεία, επίσης, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί της ίδιας μέρας, συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Το συλλαλητήριο διοργανώνει η ΟΑΣ Ηλείας που απευθύνει κάλεσμα στους μαζικούς φορείς του νομού για έμπρακτη συμπαράσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ