Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΚ - ΟΤΕ
Ολοκληρώνεται η εκποίηση του ΟΤΕ

Την κυβερνητική πολιτική του ολοκληρωτικού ξεπουλήματος, της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού και της παράδοσης των εκατομμυρίων συνδρομητών του στις ανεξέλεγκτες και αχόρταγες ορέξεις των μεγαλομετόχων του, προκειμένου να τροφοδοτήσει τα ταμεία της ΟΝΕ, καταγγέλλει η παράταξη της ΕΣΚ - ΟΤΕ.

Μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι στην τέταρτη μετοχοποίηση του ΟΤΕ, η παράταξη υπογραμμίζει ότι ολοκληρώνεται η εκποίηση του πιο κερδοφόρου Οργανισμού και εξαλείφονται και τα τελευταία εναπομείναντα χαρακτηριστικά του ως επιχείρησης της κοινής ωφέλειας. Γι' αυτό καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική, να συσπειρωθούν και να ενεργοποιηθούν στην Επιτροπή Αγώνα και να παλέψουν για έναν πραγματικά δημόσιο ΟΤΕ και τα δικαιώματά τους.

Οπως επισημαίνει η ΕΣΚ - ΟΤΕ, η διατήρηση του 51% στο δημόσιο, δεν αλλάζει το γεγονός πως ο ΟΤΕ μετατρέπεται πλέον σε επιχείρηση που λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα του μεγάλου χρηματιστηριακού κεφαλαίου και σε βάρος των συνδρομητών του, όπως έδειξαν και οι τελευταίες αυξήσεις των αστικών τιμολογίων του.

Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να εξαιρέσει τον ΟΤΕ από το νόμο 2414 και επιδιώκει να εκχωρήσει τη διοίκησή του στους ιδιώτες, δηλαδή στους μεγάλους μετόχους, που θα ορίζουν τον τρόπο λειτουργίας και δράσης του, σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα. Ετσι αν και το κράτος θα παραμένει τυπικά ο κύριος πλειοψηφών μέτοχος, θ' αποσυρθεί από τη διοίκησή του και η κυβέρνηση θα αποκρύπτει τις ευθύνες της για την αντιλαϊκή πολιτική που θ' ασκεί ο Οργανισμός.

Η απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ, για την εξαγορά του 51% του Βουλγαρικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών - η προσφορά θα γίνει την Πέμπτη - μαζί με την ολλανδική KPN, επιβεβαιώνει την προσήλωση της κυβέρνησης σε μια πολιτική που έχει αναθέσει στον Οργανισμό το ρόλο του περιφερειακού "μικροϊμπεριαλιστή", προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στην περίπτωση της ROMTELECOM, όπου η πρώτη δέσμευση που ανέλαβε η διοίκηση του ΟΤΕ είναι οι 15.000 απολύσεις στην επιχείρηση που εξαγόρασε.

Καταλήγοντας η ΕΣΚ - ΟΤΕ, καλεί για άλλη μια φορά τη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) να εγκαταλείψει τον υπαλληλικό της ρόλο προς την κυβέρνηση και να συμπλεύσει με την πλειοψηφία των εργαζομένων, ώστε ν' αποκρουστούν τα σχέδια της κυβέρνησης και των μεγάλων συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ