Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
"Με αγώνες τιμάμε την εξέγερση του Κιλελέρ"

Κάλεσμα προς τους αγρότες της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της χώρας, να τιμήσουν την εξέγερση του Κιλελέρ, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στις 11 π.μ. στον τόπο της θυσίας, απευθύνει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών (ΠΑΣΕ). Παράλληλα, η ΠΑΣΕ καλεί τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό να πάρει μαζικά μέρος στην εκδήλωση για το Κιλελέρ. Γιατί - όπως τονίζει - "με αγώνες τιμάμε τους ήρωες - μάρτυρες του Κιλελέρ".

"Πριν 89 χρόνια οι κολίγοι ξεσηκώθηκαν, για να αποκτήσουν ένα κομμάτι γης από τους τσιφλικάδες. Τώρα, οι αγρότες ξεσηκώνονται πάλι, για να διατηρήσουν τη γη που απέκτησαν με κόπο και θυσίες", υπογραμμίζει η Πανθεσσαλική στο κάλεσμά της. Υπογραμμίζει πως σήμερα η απειλή για μαζικό ξεκλήρισμα και οικονομικό αφανισμό της μεγάλης πλειοψηφίας των αγροτικών νοικοκυριών βρίσκεται προ των πυλών, αφού στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, της ανταγωνιστικότητας, των όρων ένταξης στην ΟΝΕ και στην "ευρωπαϊκή ολοκλήρωση", συντελείται το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος της αγροτιάς της χώρας μας. "Με αυτούς τους κυνικούς τρόπους εξυπηρετούνται τα σχέδια και τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που λυμαίνονται το κύκλωμα των αγροτικών προϊόντων", αναφέρει η ΠΑΣΕ.

Και καταλήγει το κάλεσμά της: "Τίποτα δεν πρόκειται να τους σταματήσει παρά μονάχα η δύναμη του αγώνα της μεγάλης πλειοψηφίας της αγροτιάς, μαζί με όλο το λαό μας και τη νεολαία. Σ' αυτό το δρόμο βαδίσαμε τα τελευταία χρόνια με τους μεγάλους και ηρωικούς μας αγώνες: Στο δρόμο που δίδαξαν οι πρόγονοί μας με την εξέγερση του Κιλελέρ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ