Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ"
Αύξηση δύναμης σε ψήφους και ποσοστά

Σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστό σημείωσε η "Δημοκρατική Πρωτοβουλία Καθηγητών ΤΕΙ Πειραιά" στις εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ του Συλλόγου και για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία.

Η παράταξη απευθύνθηκε στους καθηγητές με συγκεκριμένες προτάσεις, υποδεικνύοντας τον ένοχο για την κατάσταση στα ΤΕΙ, καταδικάζοντας το νόμο 2525. Τα αιτήματα που πρόβαλε και προβάλλει είναι η ενίσχυση και διεύρυνση του ενιαίου, δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, η κατοχύρωση της επιστημονικής ειδίκευσης στο πτυχίο, η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ, η ριζική αύξηση των δαπανών για τα ΤΕΙ, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκτάκτων, η υπεράσπιση του πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα του ασύλου.

"Εμείς οι καθηγητές της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας με τις παραπάνω γενικές θέσεις ανοίγουμε συζήτηση για όλα τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το ΤΕΙ μας και ζητάμε τη συμμετοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για να μη διαλυθούν τα ΤΕΙ και για να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία, σε όφελος του λαού, για την προκοπή της χώρας", τονίζουν στη διακήρυξη οι υποψήφιοι της παράταξης.

Η "Δημοκρατική Πρωτοβουλία Καθηγητών ΤΕΙ Πειραιά" που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ έλαβε στις εκλογές 34 ψήφους σε σύνολο 119 (ποσοστό 28,6%) και 3 έδρες στο ΔΣ και 5 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, που θα γίνει μέσα στο Μάρτη. Στις προηγούμενες εκλογές πήρε 17 ψήφους σε σύνολο 76 (ποσοστό 22.3%) και 1 έδρα. Η άλλη παράταξη που έλαβε μέρος στις εκλογές και στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και "ΣΥΝ" έλαβε 85 ψήφους (71,4%), 6 έδρες στο ΔΣ και 13 έδρες για το Συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ