Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πάνε για μόνιμη εγκατάσταση στη Σερβία

Απόσπασμα από συνέντευξη στον "902"

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "902 Αριστερά στα FM" η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια:

"Πρέπει, κατ' αρχήν, να ξεκαθαριστεί το ζήτημα ότι αυτή τη στιγμή στη Νέα Γιουγκοσλαβία δε γίνεται συζήτηση, από τους δήθεν προστάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για το εύρος των δικαιωμάτων της αλβανικής μειονότητας του Κοσσυφοπεδίου. Αυτό για το οποίο οι Αμερικανοί και όλοι οι εταίροι του ΝΑΤΟ ενδιαφέρονται, είναι με μοχλό αυτό το πρόβλημα να εγκατασταθούν μόνιμα ΝΑΤΟικές δυνάμεις μέσα στη Νέα Γιουγκοσλαβία, στη Σερβία. Το θέμα δεν είναι πολιτική ή στρατιωτική λύση. Το θέμα είναι αν τελικά θα γίνει πρόβα τζενεράλε - ή μάλλον η δεύτερη πρόβα, γιατί η πρώτη έγινε στη Βοσνία - του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ στη Νέα Γιουγκοσλαβία.

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα απόβασης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, αλλά και αγγελιοφόρο της αμερικανικής ΝΑΤΟικής πολιτικής. Τα άλλα κόμματα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν για τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα και παίρνουν την υποκριτική θέση για πολιτική λύση, σα να είναι μόνο θέμα διαπραγμάτευσης Μιλόσεβιτς - Κοσσοβάρων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ