Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΕΑ"
Συστράτευση για εκδημοκρατισμό της Συνομοσπονδίας

Σε αγωνιστική συστράτευση, για τον ουσιαστικό εκδημοκρατισμό και την εξυγίανση του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), ώστε να είναι όργανο στα χέρια των αναπήρων για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων τους και όχι μηχανισμός της κυβέρνησης, καλεί με ανακοίνωσή της τους πρωτοβάθμιους φορείς των ΑμΕΑ η "Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση" (ΕΣΚ) ΑμΕΑ - Γονέων και Κηδεμόνων.

"Οι εξελίξεις στην Εθνική Συνομοσπονδία ΑμΕΑ (ΕΣΑΕΑ), μετά και τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου της, είναι αποκαλυπτικές, τονίζεται στην ανακοίνωση, για το ρόλο, τη δράση και το σκοπό αυτού του δοτού και νόθου κυβερνητικού μηχανισμού. Διαφάνηκε πως οι συγκεκριμένες πλειοψηφίες της κυβερνητικής παράταξης, κάτω από το βάρος των πολιτικών εξελίξεων, θέλουν να λύσουν στις πλάτες των αναπήρων τα δικά τους εσωκομματικά προβλήματα και να διαφοροποιηθούν κάποιοι από πλευρές της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής, με δεδομένο ότι επί της ουσίας τα προβλήματα των αναπήρων και των ΑμΕΑ πολλαπλασιάζονται και οξύνονται. Η ΕΣΑΕΑ είναι ένας ακόμα κυβερνητικός μηχανισμός, όπου κάποιοι, στο όνομα των αναπήρων και των ΑμΕΑ, διαχειρίζονται πακτωλό χρημάτων με αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες, με στόχους την κερδοσκοπία και τη χειραγώγηση των συνειδήσεων των ΑμΕΑ και μόνο σκοπό την υποταγή του αναπηρικού κινήματος στη λογική της ΟΝΕ".

Σήμερα, όπως καταγγέλλει η ΕΣΚ, είναι πια γνωστό ότι στο συνέδριο της ΕΣΑΕΑ (Φλεβάρης του '97) οι σύνεδροι εξαπατήθηκαν με πλασματικές εκθέσεις της Εξελεγκτικής Επιτροπής, ενώ η πλειοψηφία τους δε γνώριζε ότι ο οικονομικός ισολογισμός και απολογισμός δεν είχαν την υπογραφή του τέως ταμία της Συνομοσπονδίας. Με πρωτεργάτες τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία ομολογούν ότι στο όνομα δήθεν της ενότητας συγκαλύφτηκαν στο συνέδριο μια σειρά ζητήματα.

Αμέσως μετά το συνέδριο, το νέο ΓΣ στις 18/5/1997 ασχολήθηκε με το ζήτημα της οικονομικής διαχείρισης της ΕΣΑΕΑ. Πέρασε σχεδόν 1,5 χρόνος οπότε ο αντιπρόσωπος της ΕΣΚ στο Γενικό Συμβούλιο, Χ. Χουρδάκης,κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά βασιζόμενος στα πρακτικά των συνεδριάσεων και τις τοποθετήσεις των μελών του ΓΣ, αφού είχαν αρχίσει να διαρρέουν διάφορα για κακοδιαχείριση, σπατάλες κλπ. Αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα ο εισαγγελέας έχει διατάξει οικονομικό έλεγχο και επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών ελέγχουν τα βιβλία της ΕΣΑΕΑ από 1/1/1994 μέχρι σήμερα.

"Η στάση της ΕΣΚ, διά του εκπροσώπου της, τονίζεται στην ανακοίνωση, όλο αυτό το διάστημα ήταν στάση ευθύνης", ενώ η τελευταία συνεδρίαση επισκιάστηκε και με τις παραιτήσεις των Κουρουμπλή - Δημητριάδη και της Σ. Καρκατζού, καθώς επίσης και από την παραίτηση από τη θέση του ταμία του Δ. Μαυροκέφαλου.

"Η αποστασιοποίηση με παραιτήσεις από το ΓΣ κυβερνητικών στελεχών, καταγγέλλει η ΕΣΚ ΑμΕΑ, είναι για να κρατηθούν τα προσχήματα, αλλά και για να μπορούν να λένε αύριο ότι εμείς διαχωρίσαμε τη θέση μας. Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα δεν κατάφεραν να συγκαλύψουν το πρόβλημα, αφού κράτησαν στάση κυβερνητικού υπαλλήλου στα οξυμένα προβλήματα των αναπήρων στην εκπαίδευση, στην απασχόληση, στην επιδοματική πολιτική, στην πρόνοια κ.α.".

"Εμείς το λέμε καθαρά, τονίζει η ΕΣΚ, ότι η όλη δράση και πορεία της Συνομοσπονδίας κάθε μέρα που περνάει φανερώνει το ρόλο και την ουσία αυτού του κυβερνητικού μηχανισμού, ως φερέφωνου της αντιδραστικής - αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, οργάνου κατάπνιξης κάθε φωνής αντίστασης γι' αγώνα ενάντια στην αντιαναπηρική λαίλαπα του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ, οργάνου διάσπασης των αναπήρων".

Για το λόγο αυτό η ΕΣΚ προχώρησε στη συγκρότηση αγωνιστικών επιτροπών, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση, το συντονισμό και τη συσπείρωση δυνάμεων για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πολιτικής, που χτυπάει πολλαπλάσια τα ΑμΕΑ, τις οικογένειές τους και τους ανάπηρους γενικότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ