Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός σε θέση μάχης

Κάθε πατριώτης, δημοκράτης, φίλος της ειρήνης καλείται να δώσει το "παρών" στην αντιπολεμική συγκέντρωση της Πέμπτης, 18 Μάρτη, στη διασταύρωση των οδών Μητροπόλεως και Αριστοτέλους, με ομιλητή τον Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης τη μάχη για την προετοιμασία της μεγάλης αντιπολεμικής συγκέντρωσης την Πέμπτη 18 Μάρτη στις 8 το βράδυ στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Αριστοτέλους, με ομιλητή τον Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παρά τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν με την κατάληψη του χώρου της πλατείας Αριστοτέλους από κατασκευές του Οργανισμού Φεστιβάλ Κινηματογράφου (ΟΦΚ), η συγκέντρωση θα γίνει, λίγα μέτρα πιο πάνω. Στόχος να μη λείψει κανείς.

Θα προηγηθούν προσυγκεντρώσεις και πορείες, στις 7 το απόγευμα, οι οποίες θα ξεκινήσουν από πλατεία ΧΑΝΘ, πλατεία Συντριβανίου, πλατεία Αγίας Σοφίας, Αγαλμα Βενιζέλου και πλατεία Δημοκρατίας.

Μέλη και στελέχη του Κόμματος οργώνουν τις γειτονιές. Με μαζικές εξορμήσεις, περιοδείες σε χώρους δουλιάς, ενημέρωση πόρτα την πόρτα, γειτονιά τη γειτονιά, πραγματοποιούν πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης. Ενημερώνουν για τον πόλεμο που στήνουν οι ιμπεριαλιστές δίπλα από τα σύνορά μας και καλούν το λαό της Θεσσαλονίκης να αναλάβει δράση και να αποδείξει έμπρακτα πλέον ότι δε θα συναινέσει στο νέο έγκλημα που στήνεται κάτω από τα μάτια του.

Ανακοίνωση

Ερωτηματικά γεννά η πρακτική του ΟΦΚ, σημειώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ και καλεί τους αρμόδιους να απαντήσουν, αφού προηγουμένως ενημερώνει ότι: "Για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης αυτής έγκαιρα ζητήσαμε και πήραμε από το δήμο έγκριση χρήσης του χώρου της πλατείας στις 8 Μάρτη. Δημοσιοποιήσαμε την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης στις 9 Μάρτη". "Διαπιστώσαμε όμως, συνεχίζει, με έκπληξη ότι ο χώρος της πλατείας έχει καταληφθεί από κατασκευές στου Οργανισμού Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Εύλογα προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα: α) Είναι σε γνώση του κυρίου δημάρχου όλα αυτά; β) Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Κινηματογράφου πώς τοποθετεί εκεί εγκαταστάσεις του χωρίς άδεια εγκατάστασης; Δεν αποτελεί αυτό ενέργεια παρεμπόδισης της συγκέντρωσης του ΚΚΕ; Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω το αντιπολεμικό συλλαλητήριο - συγκέντρωση θα γίνει. Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί κάθε Ελληνα πατριώτη, δημοκράτη, φίλο της ειρήνης με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο να εκφράσει την αντίθεσή του για: Τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο πολέμου. Την εμπλοκή της χώρας μας στα τυχοδιωκτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών έξω από την Ελλάδα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ