Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανεκπαιδευτικό το συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη

Στο δρόμο από κοινού βγαίνουν την Πέμπτη 18 Μάρτη οι μαθητές, οι σπουδαστές και φοιτητές. Τους σπρώχνει η ίδια πολιτική της υποβάθμισης της δημόσιας δωρεάν παιδείας προς όφελος της ιδιωτικής που νομιμοποιείται και μέσα από την εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση". Στέλνουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο αγώνας για την ανατροπή των νόμων της "μεταρρύθμισης" δεν τέλειωσε αλλά συνεχίζεται, με συντονισμό και κοινή δράση. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από τα Προπύλαια και θα ακολουθήσει διαδήλωση στο υπουργείο Παιδείας.

Ηδη μέχρι χτες, τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο είχαν αποφασίσει αρκετά σχολεία της Αθήνας με αποφάσεις των 15μελών ή 5μελών μαθητικών συμβουλίων. Ανάμεσα σ' αυτά, τα ΕΠΛ και ΤΕΕ Αιγάλεω, 13ο ΕΛ Αθήνας, 1ο - 2ο ΕΛ Καισαριανής, 54ο Γυμνάσιο Σεπολίων, 1ο - 2ο ΕΛ Μπραχαμίου, 3ο - 4ο ΕΛ Ν. Ιωνίας, 40ο ΕΛ Γκράβας, ΕΠΛ Ν. Φιλαδέλφειας, Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Παλλήνης, 3ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, ΤΕΕ Υμηττού, 1ο ΕΛ Πετρούπολης, 1ο ΕΛ Χολαργού, 2ο ΕΛ Γαλατσίου, Ιωννίδειος, ΕΠΛ Κορυδαλλού κ.ά.

Μαζί με τα σχολεία και τις μαθητικές κοινότητες που έχουν αποφασίσει συμμετοχή στο συλλαλητήριο, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας και το αντίστοιχο Συντονιστικό του Πειραιά, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι συζητούν στις συνελεύσεις τους τη συμμετοχή τους. Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγώνα Συλλόγων ΤΕΙ έχει καλέσει τους σπουδαστικούς συλλόγους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Χτες, η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΔΟΕ, πιστή στην τακτική υπονόμευσης των αγώνων, απέρριψε την πρόταση της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" για συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Η ΔΕΕ πιστεύει ότι από εδώ και πέρα οι διδασκαλικοί σύλλογοι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα αποφασίσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Και ήδη ο Διδασκαλικός Σύλλογος "Δημήτρης Γληνός" (που περιλαμβάνει τις περιοχές Λιόσια, Πετρούπολη κλπ.) αποφάσισε να κάνει την Πέμπτη 18 Μάρτη δίωρη στάση εργασίας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Ανάλογη απόφαση πήρε ο Διδασκαλικός Σύλλογος Περιστερίου "Ελλη Αλεξίου" με τρίωρη στάση εργασίας.

  • Σε κινητοποίηση καλεί σήμερα το Συντονιστικό Αγώνα τους μαθητές της Κέρκυρας προκειμένου να "υποδεχτούν" τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Ανθόπουλο που σύμφωνα με πληροφορίες τους θα επισκεφτεί το νησί για να ενημερώσει για τη "μεταρρύθμιση".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ