Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους

Στο δρόμο κατέβηκαν χτες οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων, εξαναγκασμένοι από τη στάση της δημοτικής αρχής να μην τους καταβάλλει χρήματα και είδη που τους χρωστά εδώ και χρόνια. Ο δήμαρχος, Δ. Αβραμόπουλος,την ώρα που σκορπάει δημοτικό χρήμα για σιντριβάνια και ροζέ πλακάκια, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του απέναντι στους δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά αντίθετα παραπέμπει και την ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων τους σε "συζήτηση" που θα γίνει μετά το Πάσχα.

Χτες το πρωί, εκατοντάδες εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, στην οδό Λιοσίων, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και επιδομάτων τους από τη δημοτική αρχή. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν γιατί η δημοτική πλειοψηφία δεν τους αποδίδει την εκλογική αποζημίωση, τις υπερωρίες από το Γενάρη μέχρι σήμερα (αφορούν εργασία τα Σαββατοκύριακα και νυχτερινές βάρδιες), το πριμ παραγωγικότητας που παίρνουν οι υπάλληλοι του δημοσίου και το επίδομα ειδικών συνθηκών (ανέρχεται σε 18.000 μηνιαίως και κατά πληροφορίες υπάρχουν υπάλληλοι, που δεν το έχουν λάβει τα τελευταία τρία χρόνια).

Επιπλέον η δημοτική αρχή χρωστά σε δικαιούχους εργαζόμενους παροχές σε είδος, όπως γάλα, που κατά τους εργαζόμενους δεν τους έχει δοθεί τα τελευταία δύο χρόνια και ρούχα εργασίας που δεν τους έχουν δοθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Τα χρωστούμενα της δημοτικής αρχής προς τους εργαζόμενους του δήμου ανέρχονται, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς των τελευταίων, σε περισσότερα από δέκα δισεκατομμύρια δραχμές!

Οι συγκεντρωμένοι, με πορεία, κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς το δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (πρώην "Κοτζιά"), ενώ στο δρόμο φώναζαν συνθήματα κατά της δημοτικής αρχής, όπως "όλο θα και θα και θα, δήμαρχε παραμυθά". Στο δημαρχιακό μέγαρο αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο, Νίκο Γιατράκο,ο οποίος τους είπε πως μέχρι τις αρχές της επόμενης βδομάδας θα τους καταβληθούν τα εκλογικά επιδόματα, 300 εκατομμύρια συνολικά, ενώ δε φάνηκε διατεθειμένος να ικανοποιήσει τα υπόλοιπα αιτήματα των εργαζομένων και τους παρέπεμψε σε συζήτηση μετά το Πάσχα!

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν και η πορεία των επόμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, πιθανόν και σήμερα, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ