Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΟΤΕ
Ανυπακοή στη διαδικασία αξιολόγησης

Να μην προσέλθουν στη διαδικασία «αξιολόγησης», που στόχο έχει την ένταση της εκμετάλλευσης στον Οργανισμό και να απαιτήσουν την άμεση απόσυρσή της, καλεί με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, με αφορμή την εφαρμογή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του «νέου αξιολογίου». Καλεί ακόμα όσους συμμετέχουν στη διαδικασία, λόγω της τρομοκρατίας και των πιέσεων που θα δεχτούν, από την αρχή να δηλώσουν εγγράφως τη διαφωνία τους και να αποχωρήσουν.

Πρόκειται για ένα σύστημα, όπου ο εργαζόμενος καλείται από τους προϊσταμένους να επικυρώσει, ουσιαστικά, την «αξιολόγηση» που του έχει γίνει. Κριτήρια του «νέου αξιολογίου», σημειώνει η ΕΣΚ στην ανακοίνωσή της, είναι η προσήλωση των εργαζομένων στις εταιρικές αξίες και η υποταγή τους στις εργοδοτικές επιδιώξεις για εντατικοποίηση της εργασίας, αφού συνδέει τις αποδοχές με την παραγωγικότητα. Η αξιολόγηση αναμένεται να αξιοποιηθεί και ως εργαλείο για χιλιάδες απολύσεις - τις οποίες προανήγγειλε πριν λίγες μέρες ο διευθύνων σύμβουλος Π. Βουρλούμης. Και αυτό γιατί αν ένας εργαζόμενος «αξιολογηθεί» δύο φορές ως «ανεπαρκής» τότε η εργοδοσία, στο πλαίσιο του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος, μπορεί να τον απολύσει αυτοδικαίως.

Μέσω και αυτού του συστήματος, τονίζει η ΕΣΚ, επιδιώκεται «να αυξηθεί και άλλο η ανταγωνιστικότητα του ΟΤΕ και η υπερκερδοφορία του σε όφελος των κεφαλαιοκρατών ιδιοκτητών και μεγαλομετόχων του», αλλά και να μπορούν «να φορτώσουν στους εργαζόμενους την επερχόμενη και στη χώρα μας οικονομική κρίση». Αξίζει να σημειωθεί ότι το «νέο αξιολόγιο» εφαρμόζεται, αυτές τις μέρες, με τη διαδικασία του επείγοντος στους εργαζόμενους που απασχολούνται στα εμπορικά καταστήματα του ΟΤΕ, τα οποία έχει ανακοινώσει ότι θα κλείσει.

Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για την άμεση και οριστική απόσυρση του «αξιολογίου». Να σπάσουν τη μοιρολατρία που καλλιεργεί η αδράνεια της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας. Να την καταδικάσουν και στις επερχόμενες εκλογές στην ΠΕΤ, ενισχύοντας την ΕΣΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμεση απάντηση στο σχέδιο απολύσεων (2021-05-27 00:00:00.0)
Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται εργαζόμενος μονοπρόσωπου συνεργείου (2019-12-07 00:00:00.0)
Αγώνας η μόνη απάντηση (2005-05-27 00:00:00.0)
Απεργία για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων (2005-02-08 00:00:00.0)
Να επαγρυπνούν οι εργαζόμενοι (2002-02-14 00:00:00.0)
Μας αφορά όλους ο αγώνας για το δημόσιο σύστημα υγείας (1997-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ