Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ - ΟΤΕ
Απεργία για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων

Οι ταξικές δυνάμεις στον ΟΤΕ καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστική αγωνιστική απάντηση στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας

Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους του ΟΤΕ να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία, τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη και μέσα από τον απεργιακό τους αγώνα, να αναδείξουν αιτήματα και διεκδικήσεις που ανταποκρίνονται στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες τους, απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση εργαζομένων ΟΤΕ (ΕΣΚ - ΟΤΕ).

Οι ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων στον ΟΤΕ καταγγέλλουν τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ για τη συναινετική τακτική του διαλόγου που ακολούθησε απέναντι στην εργοδοσία, με αποτέλεσμα σήμερα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στη δίνη μιας κατά μέτωπον επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, σημειώνει η ΕΣΚ- ΟΤΕ, εντάσσεται και η πρόταση της εργοδοσίας για τις εθελούσιες εξόδους, οι οποίες λειτουργούν σαν «αντισταθμιστική προσφορά, υπό το κράτος του εκβιαστικού φόβου για τις επερχόμενες αντιασφαλιστικές - αντεργατικές ρυθμίσεις».

«Η Διοίκηση του ΟΤΕ», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΚ - ΟΤΕ «και κατ' εντολήν της κυβέρνησης, επιχειρεί να εφαρμόσει σε όλο τον όμιλο ΟΤΕ, τις νέες εργασιακές σχέσεις που επιβάλλουν το κεφάλαιο και η ΕΕ. Θέλει εργαζόμενους χωρίς θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, με χαμηλές αμοιβές, τους οποίους θα χρησιμοποιεί με το απόλυτο και αυταρχικό Διευθυντικό Δικαίωμα, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης της κερδοφορίας. Ξεκινώντας από τον ΟΤΕ, απαιτεί τη μεγάλη μείωση των θέσεων εργασίας και του προσωπικού, την κατάργηση της μονιμότητας και των όρων αμοιβής που προβλέπει ο ΓΚΠ, των ΣΣΕ για τους νέους εργαζόμενους».

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ ξεκαθαρίζει ότι «αν και διαφωνεί με το πλαίσιο αιτημάτων και την τακτική της ηγεσίας της ΟΜΕ, επειδή πιστεύει πως ο αγώνας των εργαζομένων στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ πρέπει να είναι ενιαίος, αποφασιστικός, δυναμικός, με συγκεκριμένους στόχους, που όχι μόνο θα υπερασπίζονται τα σημερινά δικαιώματα και κατακτήσεις, αλλά να διεκδικούν και νέα αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες τους» καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν με τη συμμετοχή τους στην απεργία «μια αποφασιστική αγωνιστική απάντηση σε εργοδοσία και κυβέρνηση» και να απαιτήσουν:

  • Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων.
  • Κατάργηση όλων των θυγατρικών και ένταξη του έργου και του προσωπικού τους σε αντίστοιχες υπηρεσίες του ΟΤΕ.
  • Ισχύ του ΓΚΠ, των θεσμικών και οικονομικών κατακτήσεων που εφαρμόζονται στον ΟΤΕ, για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ.
  • Σταμάτημα των εργολαβιών και υλοποίηση όλου του έργου από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του ΟΤΕ.
  • Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ.
  • 35ωρο, 5ήμερο, 7ωρο.
  • Σύνταξη στα 30 χρόνια ασφάλισης, 80% του τελευταίου μισθού.
  • Βελτίωση των παροχών υγείας - περίθαλψης από το ΤΑΠ - ΟΤΕ. Κάλυψη των ελλειμμάτων από τους εργοδότες και την κυβέρνηση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ