Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Καταγγέλλει την ανυπαρξία γραφείου του ΟΑΕΔ

Ακόμα περιμένουν την ίδρυση και λειτουργία γραφείου του ΟΑΕΔ με μόνιμο προσωπικό οι κάτοικοι στη Μύρινα της Λέσβου. Με επιστολή του προς τον διοικητή του ΟΑΕΔ Γ. Βερναδάκη, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο τονίζει ότι το πρόβλημα παραμένει παρά τις υποσχέσεις που έχει λάβει από τις επίσημες αρχές. Ετσι, εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι είτε των βοηθημάτων ανεργίας, είτε των οικογενειακών, καθώς επίσης όσων έχουν έρθει επιταγές με λάθη και δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους.

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την αδιαφορία των υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά κυρίως την κυβέρνηση, που όχι μόνο δε στελεχώνει τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά απεναντίας ιδιωτικοποιεί τομείς τους, όπως είναι ο ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ.

«Πώς μπορούν να εργαστούν καλύτερα αυτές οι υπηρεσίες όταν δέχονται τη φιλοσοφία των "stage" και άλλων προγραμμάτων με ανασφάλιστους εργαζόμενους; Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την αντεργατική πολιτική που εφάρμοζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, που είναι στις επιλογές της ΕΕ και των πολιτικών εκπροσώπων του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου, που θέλουν εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα με ανασφάλιστους», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ