Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκδηλώσεις σε μια σειρά πόλεις

Συγκέντρωση μπροστά από το πολυκατάστημα «ΚΑΡΦΟΥΡ» στην Πάτρα έκαναν χτες βράδυ, εμποροϋπάλληλοι, επαγγελματοβιοτέχνες και μικρέμποροι, μετά από πρωτοβουλία της κοινής Επιτροπής Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων κι ΕΒΕ, ενάντια στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που προωθεί την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.

«Να αλλάξουμε τα φώτα σε αυτές τις συμβιβασμένες ηγεσίες και τα κόμματά τους που κλείνουν τα μικρομάγαζα πριν κατεβάσουν οριστικά διακόπτη από τον ανελέητο ανταγωνισμό από τις πολυεθνικές» ήταν η προτροπή που απηύθυνε - από την πύλη του πολυκαταστήματος - στους συγκεντρωμένους, η Χριστίνα Κονδάκη, εμποροϋπάλληλος και συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ

Κινητοποιήσεις και άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις κατά της απελευθέρωσης του ωραρίου πραγματοποιήθηκαν χτες και σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Οι εμποροϋπάλληλοι του Βόλου πραγματοποίησαν 2ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Ερμού και Αντωνοπούλου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου τους. Ταυτόχρονα, πραγματοποίησαν εξόρμηση ενημέρωσης στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, καλώντας σε κοινό αγώνα τους μικρεμπόρους.

Πικετοφορία και εξόρμηση ενημέρωσης πραγματοποίησαν χτες και στα Τρίκαλα οι εμποροϋπάλληλοι και οι έμποροι του νομού, ύστερα από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα που συγκρότησαν εκπρόσωποί τους την περασμένη βδομάδα.

Η αναγκαιότητα συντονισμού δράσης εμποροϋπαλλήλων κι εμπόρων επισημάνθηκε και σε σύσκεψη που συγκάλεσαν χτες το απόγευμα συνάδελφοί τους στην Καρδίτσα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα Χανιά μετά από κάλεσμα του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων.

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση απηύθυναν επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος και η παράταξη της ΔΗΚΕΒΕ Ν. Χανίων, στους μικρομεσαίους καταστηματάρχες οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και βλέπουν με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης να οδηγούνται στο λουκέτο. Η συγκέντρωση έγινε στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χτες το απόγευμα η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, καλώντας σε κινητοποίηση πικετοφορία τους εργαζόμενους στο εμπόριο τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στα Λιοντάρια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ