Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ
Η Διοίκηση σέρνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια

Να καταργήσει το δικαίωμα της απεργίας, μέσω δικαστικών αποφάσεων, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί σήμερα και η κυβέρνηση της ΝΔ. Ακολουθώντας την πάγια τακτική τα τελευταία χρόνια, η διοίκηση του ΟΣΕ προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία, που αποφάσισε για μεθαύριο Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Με την προσφυγή, που συζητείται σήμερα, η διοίκηση του ΟΣΕ, δε ζητά μόνο τη δικαστική απαγόρευση της απεργίας, αλλά και τη φυλάκιση για ένα χρόνο των υπευθύνων για την υποκίνηση της απεργίας, καθώς και την επιβολή χρηματικών προστίμων στην Ομοσπονδία και τα 18 σωματεία - μέλη της!

Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ αντιδρούν στο προωθούμενο Προεδρικό Διάταγμα, που ουσιαστικά διαλύει τον ΟΣΕ και ανοίγει το δρόμο για να περάσει το έργο του σε χέρια ιδιωτών.

Στο μεταξύ, όπως έγινε φανερό για άλλη μια φορά χθες, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ έχουν αναλάβει εργολαβία την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ, που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υλοποιεί τις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ετσι, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΠΟΣ Ε. Κούκος και τοπικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ βάλθηκαν να πείσουν πως οι θυγατρικές που έγιναν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και η μείωση του προσωπικού του ΟΣΕ ήταν καλές και αναγκαίες για τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού. Αντίθετα, για τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ είναι αντεργατικές και σε όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που εμπνεύστηκε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της εναρμόνισης με τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ.

Το πόσο υποκριτές είναι αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του τύπου «δεν υπάρχει βιασύνη, αφού η εναρμόνιση μπορεί να γίνει μέχρι το 2008», ή πως «είναι πολιτικό το θέμα και όχι της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ