Παρασκευή 27 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΟΤΕ
Αγώνας η μόνη απάντηση

Να καταδικάσουν την αντεργατική πολιτική και τους φορείς και μαζί με το ΠΑΜΕ να εντείνουν τους αγώνες τους για την ανατροπή της και για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους, καλεί τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, η ΕΣΚ ΟΤΕ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τις εξελίξεις στην επιχείρηση. Η ΕΣΚ ΟΤΕ καταγγέλλοντας την πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στην ΟΜΕ ΟΤΕ, για την υπογραφή της κατάπτυστης σύμβασης, επισημαίνει ότι η συμφωνία αυτή:

  • Καταργεί για τους νεοπροσλαμβανόμενους στον ΟΤΕ το δικαίωμα στη μόνιμη δουλιά, το σταθερό και αξιοπρεπή μισθό.
  • Γίνεται πιλότος για την κατάργηση αυτών των δικαιωμάτων σε όλο τον ευρύτερο και πρώην δημόσιο τομέα.
  • Αποδέχεται τη συντήρηση του ρουσφετολογικού μηχανισμού των προσλήψεων - απολύσεων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.
  • Διευκολύνει τη διαδικασία ξεπουλήματος όλη της δημόσιας περιουσίας (ΟΤΕ και άλλες ΔΕΚΟ), αφού η αφαίρεση των δικαιωμάτων είναι προϋπόθεση για τις παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις.
  • Υλοποιεί, με το λιγότερο δυνατό κόστος για την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ.
  • Συμμετέχει στην παραπέρα υπονόμευση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, στη χειροτέρευση των όρων συνταξιοδότησης, με τη διάλυση των κλαδικών ταμείων και την ασφυκτική υπερχρέωση του ΙΚΑ.

Σοβαρές ευθύνες, σημειώνεται, φέρει και η Αγωνιστική Συνεργασία (ΣΥΝ) που βάφτισε τη σύμβαση «συμβιβαστική λύση» η οποία «θα κριθεί στο μέλλον στην πράξη», δίνοντας άφεση αμαρτιών στην πλειοψηφία. Αλλά και γιατί «με τη διαφωνία της τελευταίας στιγμής» δεν μπορεί να «αποσείσει τις ευθύνες της για τη συμμετοχή της στο "διάλογο" με την εργοδοσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ