Παρασκευή 27 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Χαφιεδοκάμερες στους θαλάμους!

Την προληπτική τρομοκράτηση των εργαζομένων προωθεί η κυβέρνηση, με το πρόσχημα της «τηλε-νοσηλείας»

Μετά τους δρόμους και τα λιμάνια, οι κάμερες - χαφιέδες «μετακομίζουν» τώρα στα νοσοκομεία και στους θαλάμους των ασθενών...
Μετά τους δρόμους και τα λιμάνια, οι κάμερες - χαφιέδες «μετακομίζουν» τώρα στα νοσοκομεία και στους θαλάμους των ασθενών...
Κάμερες παρακολούθησης ακόμα και μέσα στους θαλάμους των ασθενών επιστρατεύουν διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας, προκειμένου να επιβάλλουν την τρομοκρατία στους εργαζόμενους. Πρόσχημα αποτελεί η λεγόμενη «τηλε-νοσηλεία», η οποία επινοήθηκε για να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Πρόσφατα η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ) ανακοίνωσε την απόφασή της να τοποθετηθούν κάμερες 24ωρης παρακολούθησης στους θαλάμους ασθενών της Νευροχειρουργικής Κλινικής. Στο ίδιο πνεύμα η διοίκηση του Θριάσιου Νοσοκομείου Ελευσίνας αποφάσισε την επαναλειτουργία των καμερών παρακολούθησης στις πύλες εισόδου του νοσοκομείου και στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων.

«Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και η αποδυνάμωση της κλινικής σε νοσηλευτικό προσωπικό από τη διοίκηση του νοσοκομείου, την οδήγησε στη μέθοδο της "τηλε-νοσηλείας"», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ. «Θεωρούμε, υπογραμμίζει, ότι προσβάλλεται βάναυσα η προσωπικότητα και η αξιοπρέπεια των ασθενών. Παραβιάζονται στοιχειώδη ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα, ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία, δεδομένα και κινήσεις των ασθενών».

Η πιλοτική εφαρμογή στη νευροχειρουργική κλινική, οι κάμερες στις εισόδους των κλινικών και οι έλεγχοι των ιδιωτικών εταιριών φύλαξης, μετατρέπουν το ΠΑΓΝΗ σε ένα τεράστιο «big brother», επισημαίνει το σωματείο. Και, ζητά να αποσυρθούν οι κάμερες, να μην ανανεωθεί η σύμβαση της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες. Παράλληλα, καλεί τον Ιατρικό και Δικηγορικό σύλλογο της πόλης και κάθε εργαζόμενο να αντιδράσουν άμεσα.

Την άμεση απομάκρυνση των καμερών παρακολούθησης, ζητάει με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Εργαζομένων του Θριάσιου. Και επισημαίνει ότι η επαναλειτουργία των καμερών εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο δημιουργίας κλίματος προληπτικής τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους που στοχεύει στην πειθάρχησή τους, στην πολιτική καταπάτησης των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ