Παρασκευή 27 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
«Ανθυγιεινή» η ιδιωτικοποίηση

Η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, με στόχο τη μείωση των ελλειμμάτων του δημόσιου προϋπολογισμού, όχι μόνο δε βελτιώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά αυξάνει τα έξοδα του κράτους, που χρηματοδοτεί την ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως προκύπτει από τα παραδείγματα της Βρετανίας, της Γερμανίας και της χώρας μας. Αυτό σημείωσαν μεταξύ άλλων πολλοί από τους ομιλητές που παίρνουν μέρος στις εργασίες του του 14ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της Διεθνούς Ενωσης για την Πολιτική Υγείας. Το συνέδριο διεξάγεται στο αμφιθέατρο της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.

«Η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας που προωθείται στην Ευρώπη δημιουργεί τεράστιες ανισότητες στην πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας, καθώς αποκλείει σημαντικό τμήμα του πληθυσμού λόγω οικονομικής αδυναμίας», επισημαίνει ο πρόεδρος του συνεδρίου και αναπληρωτής καθηγητής κοινωνικής Ιατρικής ΑΠΘ, Αλ. Μπένος. Προσθέτει ότι τα υπάρχοντα δεδομένα από την Ευρώπη αποδεικνύουν ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική αποτελεί μία εκποίηση των δημόσιων πόρων και στην κυριολεξία δωρεάν παραχώρησή τους σε κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Το Σάββατο, τελευταία μέρα του συνεδρίου, θα γίνει εκδήλωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με θέμα «Επίκαιρα δεδομένα από τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές και την κρίση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ