Πέμπτη 20 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Εθιμοτυπικών... επιθεωρήσεων συνέχεια

Εθιμοτυπικών... επιθεωρήσεων συνέχεια για τον υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Μετά το νέο πρέσβη των ΗΠΑ Τσαρλς Ράις, χτες επισκέφτηκε το υπουργείο και συναντήθηκε με τον υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, Σάιμον Γκας, ο οποίος, δεν έμεινε απλά στα «τυπικά» αλλά «μπήκε κατευθείαν στο ζουμί».

Ειδικότερα, ο Σ. Γκας, με ευκαιρία της «πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων του», όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, συζήτησε με τον Γ. Βουλγαράκη θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, κυρίως όμως τη συνεργασία Αθήνας - Λονδίνου στους τομείς καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας, της λαθρομετανάστευσης, της εμπορίας ανθρώπων και του οργανωμένου εγκλήματος. Ολα αυτά μάλιστα, ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Μ. Βρετανία τον Ιούλη του 2005.

Εκτός όλων των παραπάνω, ο νέος πρέσβης, ενημερώθηκε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για την πορεία των ερευνών σε ό,τι αφορά την υπόθεση δολοφονίας του ειδικού φρουρού, Χαράλαμπου Αμανατίδη, έξω από το σπίτι του στρατιωτικού ακόλουθου της Βρετανίας, παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τέλος συζητήθηκε και η πραγματοποίηση της επίσκεψης του Ελληνα υπουργού στη Μ. Βρετανία, η οποία είχε αναβληθεί στο παρελθόν. Τέλος, όπως και με τον Τ. Ράις προχτές, εκφράστηκε «η πεποίθηση για μια άριστη και παραγωγική συνεργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ