Παρασκευή 21 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΙΝΤΡΑΚΟΜ»
Αμεση αντίδραση στις αντεργατικές μεθοδεύσεις

Την πρώτη αντίδραση των ίδιων των εργαζομένων αντιμετώπισε χτες η εργοδοτική πλειοψηφία του σωματείου της «Ιντρακόμ» στην εκβιαστική της πρόταση να αποδεχτούν επέκταση του ωραρίου εργασίας κατά 35 λεπτά την ημέρα χωρίς αντίστοιχη αύξηση μισθού ώστε να μην προχωρήσει η εργοδοσία σε ακόμα 400 απολύσεις. Στη χτεσινή Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι έχοντας στο πλευρό τους τις ταξικές δυνάμεις της «Αγωνιστικής Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας» που έχουν καλέσει σε αντίσταση στις μεθοδεύσεις και τους εκβιασμούς εργοδοσίας και σωματείου, αποφάσισαν να γίνει μυστική ψηφοφορία. Στην ψηφοφορία οι εργαζόμενοι θα καλεστούν να ψηφίσουν με ναι την αποδοχή του ωραρίου και με όχι την άρνησή τους και ταυτόχρονα απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας επανέλαβαν και χτες στη ΓΣ τη θρασύτατη πρότασή τους για την επέκταση του ωραρίου και υποστήριξαν στους εργαζόμενους, ότι ήταν η μοναδική λύση και αναγκάστηκαν σε οπισθοχώρηση ώστε να μη γίνουν απολύσεις. Βρήκαν αντιμέτωπους όμως τους ίδιους τους εργαζόμενους που αγανακτισμένοι ξεκαθάρισαν στους συνδικαλιστές της εργοδοσίας, ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια έκαναν μόνο υποχωρήσεις σε δικαιώματα χωρίς ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με απλήρωτες υπερωρίες κ.ά. Ετσι και μετά από πρόταση και της «Αγωνιστικής Ενότητας» αποφάσισαν να πάνε στη μυστική ψηφοφορία και μάλιστα με το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο που δε μένει απλώς στην άρνηση των μεθοδεύσεων αλλά ανοίγει δρόμο αγώνα για τους εργαζόμενους. Την ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας θα αποφασίσει σήμερα σε συνεδρίασή της η διοίκηση του σωματείου.

Υπενθυμίζουμε, ότι η πλειοψηφία του σωματείου πατώντας στην απειλή της εργοδοσίας ότι θα απολύσει ακόμα 400 εργαζόμενους μετά τους 420 από την εθελούσια έξοδο πριν λίγο καιρό, παρουσίασε σαν επιτυχία ότι η εργοδοσία αποδέχτηκε την πρόταση να δουλεύουν 35 λεπτά καθημερινά επιπλέον και συγκεκριμένα 8 ώρες και 15 λεπτά, από 7 ώρες και 40 λεπτά, μαζί με τα διαλείμματα, που είναι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ