Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Το σύνθημά μας έφτασε παντού!

«Το σύνθημά μας "θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε και να ζήσουμε" έφτασε παντού. Δεν μπορούν να μας σταματήσουν. Θα μας βρουν μπροστά τους», είναι το μήνυμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ), όπου μαζεύτηκε μετά το τέλος της πορείας για να συνεχίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα, προκειμένου «το ζήτημα της Παιδείας να γίνει υπόθεση όλων».

Το ΣΑΣΑ, καταδικάζοντας το διάλογο απάτη, καλεί όλες τις πόλεις της Ελλάδας να προχωρήσουν στη δημιουργία Συντονιστικών, καθώς «αυτοί που φταίνε για το σχολείο και τη ζωή που έχουμε και μας ετοιμάζουν έρχονται για Σύνοδο Κορυφής Παιδείας στην ΕΕ, στις αρχές του Μάρτη. Θα τους υποδεχτούμε όπως τους αρμόζει. Στους δρόμους!».

Σε τοπικά συντονιστικά, εκδηλώσεις, μαθητικά γλέντια και γιορτές θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το Συντονιστικό, ενώ νέο Συντονιστικό θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φλεβάρη. Η επόμενη μαζική κινητοποίηση των μαθητών έχει προγραμματιστεί ξανά το Μάρτη, όταν θα έρθουν στην Αθήνα οι υπουργοί Παιδείας της ΕΕ.

Τέλος, το ΣΑΣΑ διατρανώνει το αίτημά του για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ξεκαθαρίζοντας ότι «το σχολείο που έχετε φτιάξει δε μας κάνει! Το σχολείο που μας ετοιμάζετε ξεχάστε το. Πάρτε το πίσω!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ