Τετάρτη 26 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ολοι μαζί στη μάχη!
  • «Τελειώνουν τα ψέματα» για την κυβέρνηση, καθώς το συνεπές αγροτικό κίνημα φέρνει στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα και τα ουσιαστικά αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς
  • Οι αγωνιστές, που βρίσκονται, με τρακτέρ, στα Τέμπη, καλούνται ν' απεμπλακούν από την αδιέξοδη πορεία όπου τους οδηγούν οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα

Αγωνιστικά χτυπάει η καρδιά της ελληνικής υπαίθρου, καθώς οι μικρομεσαίοι αγρότες όλης της χώρας βγαίνουν στους δρόμους για να συγκρουστούν με την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους ξεκληρίζει. Ενόψει της πανελλαδικής κινητοποίησης της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) κι ενώ, ήδη, η βουή των τρακτέρ ακούγεται σε πολλές περιοχές, στα χωριά και στις επαρχίες της Ελλάδας επικρατεί αγωνιστικός αναβρασμός.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Γενάρη, που ξεκινάει η κινητοποίηση της ΠΑΣΥ, «τελειώνουν τα ψέματα». Η κυβέρνηση της ΝΔ, που εμφανίζεται αδιάλλακτη κι ανυποχώρητη προς τους αγρότες, θα βρεθεί μπροστά σε μια «νέα κατάσταση», καθώς δε θα 'χει να κάνει με «δικούς» της αγροτοσυνδικαλιστές, τους οποίους μπορεί και ελέγχει, αλλά με το συνεπές αγροτικό κίνημα, που έχει ξεκαθαρισμένο στόχο και δε δεσμεύεται έναντι ουδενός άλλου, παρά μόνον έναντι των μικρομεσαίων αγροτών, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των οποίων και μάχεται.

Η ΠΑΣΥ καλεί στην κινητοποίηση τους μικρομεσαίους αγρότες όλης της χώρας, όποιο προϊόν κι αν καλλιεργούν, όποιο κόμμα κι αν υποστηρίζουν, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας δε στοχεύει στην «καλυτέρευση» της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται - αυτό, άλλωστε, είναι ανέφικτο - αλλά στην ανατροπή της.

Θέση στο αγωνιστικό μετερίζι έχουν και οι απλοί αγωνιστές της αγροτιάς, που ακολουθούν τους αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ στην αδιέξοδη πορεία της «δήθεν» αγωνιστικής αντιπαράθεσης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι βαμβακοπαραγωγοί, που βρίσκονται, με τα τρακτέρ τους, στα Τέμπη, καλούνται να συστρατευτούν με τους άλλους αγωνιστές στον κοινό αγώνα, συνειδητοποιώντας ότι το πρόβλημά τους δεν οφείλεται στην «ξεροκεφαλιά» του Μπασιάκου και δε θα λυθεί με την «εξυπνάδα» του Κοκκινούλη.

Δημιουργήθηκε εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και θα λυθεί με τον ενωτικό αγώνα της αγροτιάς, που θα διεκδικεί αντιμετώπιση των προβλημάτων όλων των αγροτικών προϊόντων και θα στοχεύει στην αναίρεση της πραγματικής αιτίας του αγροτικού προβλήματος της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ