Τετάρτη 26 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στόχος ο εκφυλισμός των κινητοποιήσεων

Τον εκφυλισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων και την «ταπεινωτική» αποχώρηση των αγροτών από τους δρόμους του αγώνα, επιδιώκει η κυβέρνηση, επιχειρώντας να στείλει ταυτόχρονα μήνυμα «αποφασιστικότητας» σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Προκειμένου να πετύχει το στόχο της η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα: από τη συνεχιζόμενη επίδειξη αδιαλλαξίας, μέχρι τις διαρκείς προσπάθειες να διασπάσει τους αγρότες ανά περιοχή και να στρέψει εναντίον τους άλλα κοινωνικά στρώματα που δήθεν «ταλαιπωρούνται» από τις κινητοποιήσεις τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση έσπευσε να απορρίψει το αίτημα των αγροτών που βρίσκονται στα Τέμπη να συναντηθούν με τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή, περιορίζοντας τις «διεξόδους διαφυγής» τους, τουλάχιστον προσώρας. Δεν αποκλείεται ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου τις επόμενες μέρες να προσφέρει στους γαλάζιους αγροτοσυνδικαλιστές τα απαραίτητα προσχήματα για να φύγουν από τους δρόμους.

«Το αγροτικό θέμα χειρίζεται ο αρμόδιος υπουργός κ. Μπασιάκος», ήταν η απάντηση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου όταν ρωτήθηκε αν είναι ανοιχτές οι πόρτες του Μ. Μαξίμου στους αγρότες. Δεν παρέλειψε βέβαια τις συκοφαντικές επιθέσεις κατά των αγροτών που αγωνίζονται: «Δεν μπορεί οι λίγοι με τις απαιτήσεις τους να επιδιώκουν να ζημιωθούν οι πολλοί έντιμοι αγρότες», «εξανέστη» ο Ευ. Αντώναρος, προβοκάροντας τους αγρότες που βγαίνουν στους δρόμους. «Γενικεύοντας» την προβοκάτσια, συμπλήρωσε ότι «δεν μπορούν οι λίγοι με τις διεκδικήσεις τους να προκαλούν βλάβη, ζημιά και ταλαιπωρία στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας». Παράλληλα απέφυγε να αποσαφηνίσει τη στάση της κυβέρνησης στην περίπτωση που οι αγρότες προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αποδοκίμασε την «ανταρσία» του βουλευτή Λάρισας Μ. Χαρακόπουλου, θέλοντας να προλάβει παρόμοια κρούσματα απειθαρχίας από άλλους γαλάζιους βουλευτές και κομματικά στελέχη. Το μήνυμα ανέλαβε να στείλει ο ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ Απ. Σταύρου: «Δεν μπορεί κανείς να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να παρανομεί υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών. Ολοι μας οφείλουμε να στηρίζουμε ξεκάθαρα την κυβερνητική πολιτική και στα εύκολα και στα δύσκολα», δήλωσε. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του Μ. Χαρακόπουλου στο πόστο του αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για τον βουλευτή Λευκάδας Ξενοφώντα Βεργίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ