Παρασκευή 28 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ
Νέες εξαγγελίες για το ποδόσφαιρο επιχείρηση

Σε νέες εξαγγελίες για την «καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα» προχώρησε χτες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τίτλο «Καλύτερο ποδόσφαιρο για όλους». Στη γνωστή του λογική προκειμένου το εμπόρευμα που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να πουλιέται πιο καλά και να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες, σημείωσε ότι ήδη «νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του υπουργείου, έχει ετοιμάσει την υπουργική απόφαση που αφορά τα ονομαστικά εισιτήρια».

Οπως ισχυρίστηκε, τελειώνει η διάθεση εισιτηρίων μέσω των οργανωμένων συνδέσμων οπαδών και θα δημιουργηθεί η κάρτα φιλάθλου που θα είναι ουσιαστικά το «διαβατήριο» για να πάει κάποιος στο γήπεδο, αφού με αυτή θα μπορεί να αγοράσει εισιτήριο από συγκεκριμένα σημεία πώλησης για όλους τους αγώνες. Είπε χαρακτηριστικά ότι «διαχειρίσεις που οδηγούν σε ομαδοποιήσεις δεν είναι αποδεκτές. Οι ίδιες οι Ανώνυμες Αθλητικές Επιχειρήσεις δεν έχουν καταλάβει γιατί διαχειρίζονται με αυτό τον τρόπο το επενδυτικό τους προϊόν. Είναι δράση που έχει σαν στόχο να φέρει παράπλευρες ωφέλειες».

Βεβαίως τέτοια μέτρα, που δεν αγγίζουν τα κοινωνικά αίτια της βιας στα γήπεδα - όπως δε θα μπορούσαν να κάνουν αυτοί που στηρίζουν τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό - θα οδηγήσουν στο καλύτερο φακέλωμα όσων πηγαίνουν στα γήπεδα και μαζί με τις κάμερες που θα επεκταθούν μέσα στα γήπεδα θα φτιαχτεί ένα πλήρως ελεγχόμενο και... αποστειρωμένο περιβάλλον.

Ο υφυπουργός επίσης πρόβαλε και το επιχείρημα, που για άλλη μια φορά φαίνεται ότι είναι το κύριο, ότι θα εξασφαλιστούν τα κέρδη των «επενδυτών» - επιχειρηματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ